Svi vole Prabala Gurunga - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Svi vole Prabala Gurunga

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
12.2.2012.

Hoće li nova kolekcija postati hit?   Proljetna kolekcija Prabala Gurunga digla je veliku prašinu, koja se još uvijek nije slegla. Zanesen pozitivnim kritikama koje je pobrao prije nekoliko mjeseci, dizajner je kreirao kolekciju za koju je reciklirao neke ideje iz prošle, ali i ponudio nešto sasvim novo. Reviju su otvorile crne kreacije kroz koje je dizajner pokazao svoje krojačke sposobnosti kreirajući kombinacije jednostavnih linija. Boju je u kolekciju počeo ulijevati plavim tonovima i uzorcima nalik na one iz proljetne kolekcije. Nakon njih uslijedila je eksplozija luksuza - vez, šljokice, kristali, perje - u crnoj, bijeloj i zlatnoj boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakit su činile narukvice i predimenzionirane ogrlice nalik na ogromne kukce u crnoj i zlatnoj boji. Make-up je također bio dramatičan, uokvirijući oči modela u plavozelene nijanse.
Jedina zamjerka većine kritičara bila je očita inspiracija trenutnim radom Riccarda Tiscija, nešto što mlad i toliko hvaljen dizajner sebi jednostavno ne smije dopustiti.
Premda bismo rekli da je kolekciji nedostajala jedna nit koja bi služila kao poveznica, jasno je da Prabal Gurung posjeduje ogroman talent koji ćemo u punom sjaju tek vidjeti.

Dotad, pogledajte kolekciju za jesen/zimu 2012./2013.


PreviousNextA.S.
Foto: vogue.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno