Odvažna kolekcija Jasona Wua osvojila kritičare - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Odvažna kolekcija Jasona Wua osvojila kritičare

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
10.2.2012.

Wuove kineske carice na njujorškim pistama   Čini nam se kao da smo ove sezone napokon dočekali nešto drugačije od Jasona Wua. Naglašenu ženstvenost i romantiku svojih dosadašnjih kolekcija dizajner je očvrsnuo ubacivši elemente kineskih vojnih uniformi. Kako je putovanje u Kinu bila njegova temeljna inspiracija, raskošni vez, sjajni materijali i kićanke kakve su nosile i slavne kineske carice su bili itekako očekivani motivi.Ipak, dizajner poznat po raskošnim haljinama koje često vidimo na crvenom tepihu, nije mogao pobjeći ni od utjecaja starog Hollywooda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti se u kolekciju uvukao kroz holivudsku interpretaciju kineske tradicionalne haljine, kakvu je u filmu Shangai Express nosila Marlene Dietrich.
Naglašena strogoća i linije posuđene iz tipično muške odjeće dovedeni u kontrast s Wuovskom romantikom elementi su koji kolekciju čine jedinstvenom i daju joj određenu snagu.
Bilo je uistinu osvježavajuće vidjeti kreacije Jasona Wua u nekom novom ruhu, bez da su izgubile njegov prepoznatljivi potpis.

Provjerite galeriju.

PreviousNextA.S.
Foto: style.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno