TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 1.10.2013.

Kako je izgledalo VIP otvaranje poslovnice?    Kako su nedavno najavili u modnoj kući Bellissima, jedan od glavnih ciljeva ove modne kuće bilo je proširenje poslovanja na tržište Srbije. Bellissima je ispunila dio poslovnog plana i svom modnom lancu 26.septembra dodala još jedan prodajni objekt u Beogradu.

U čast otvaranja novog prodajnog objekta Bellissima je priredila VIP otvaranje za svoje poslovne partnere, kupce i goste. Prilikom svečanog otvaranje u saradnji s poznatim srbijanskim modnim dizajnerom Batom Spasojevićem organizovana je i modna reviju na kojoj su predstavljeni modele iz aktuelne kolekcije Jesen/Zima 2013/14.

Kolekciju koja je od septembra mjeseca dostupna u Bellissiminom prodajnom objektu u Knez Mihailovoj kreirao je dizajnerski tim ove modne kuće, vodeći računa o ispunjavanju svakodnevnih potreba koje ima jedna savremena žena. Modeli iz nove Bellissima kolekcije odišu ženstvenošću, snagom i elegancijom, te su nosivi u svim prilikama. Materijali su pomno birani i velika pažnja je poklonjena kvaliteti i udobnosti istih.

1

Dakle, za predstojeću sezonu modna kuća Bellissima svojim kupcima nudi jednu bogatu i glamuroznu kolekciju napravljenu od prirodnih materijala i toplih baroknih tkanina.

Nove modele možete pronaći u svim Bellissima prodajnim objektima, a za dame koje u narednim danima obave kupovinu u Beogradu ovaj modni brend je pripremio popuste i prigodne poklone.

4

2

3

Bellissima PR


Bonjour

Bonjour.blagdanski recepti: Kuglof s datuljama i lješnjacima

TEKST: Bonjour.ba

Bonjour.blagdanski recepti: Kuglof s datuljama i lješnjacima Bonjour.blagdanski recepti: Kuglof s datuljama i lješnjacima

Možete li i vi već u zraku „namirisati“ blagdansko ozračje koje je zavladalo svuda oko nas? Usrećuje li i vas tisuće lampica i okićenih borova u gradu i domovima?


Nas svakako da! Kako blagdanska sezona razmotava svoju magiju i zrakom pronosi neodoljiv spoj nostalgije, topline i zajedništva, mi smo odlučili kroz seriju blagdanskih recepata dodatno začiniti ambijent koji nas okružuje.

Stoga smo za vas pripremili tekstove s osam blagdanskih recepata koje je osmislila (i prva kušala) food blogerica Belma Halilović. Ona je kreirala posebno blagdansko okruženje kako bismo vam kroz fotografije dočarali magičan ambijent koji će ovi recepti unijeti i u vaš dom. Bilo da ste okruženi smijehom vaših voljenih ili uživate u trenutcima mira i samoće, sigurni smo da ćete poželjeti kreirati uspomene na čarobne blagdanske trenutke.

Dokazano je da trenutci najbolje ostaju u sjećanju kada su popraćeni upečatljivim mirisima. Zbog toga predlažemo da napravite pravu blagdansku simfoniju mirisa i okusa kroz jedan kultni recept – kuglof!

Da bi se na vašem stolu našao unikatan okus kuglofa, Belma je za ovu gourmet priču birala Eurocompany sastojke koji su zvijezda recepta. Ovo je jedinstvena kombinacija u kojoj se krije najslađi (i jako specifičan) okus datulja, a kao kontrast njihovoj mekoći i slatkoći tu su se našli hrskavi lješnjaci koji s datuljama tvore duo iz snova.


Blagdanski kuglof




Biskvit

  • 4 jaja
  • 250 grama šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 20 komada datulja Eurocompany
  • 100 grama lješnjaka Eurocompany
  • 200 mililitara mlijeka
  • 200 mililitara ulja ili 250 grama maslaca
  • 250 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo



Preljev
 

  • 100 grama čokolade
  • 100 mililitara slatkog vrhnja



Za dekoraciju
 

  • Datulje i lješnjaci





Priprema

Prije svega, potrebno je umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati vanilin šećer, mlijeko, ulje (ili maslac), brašno, prašak za pecivo i na kraju sjeckani lješnjak i datulje. Datulje ostaviti 5 minuta u vodi da nabubre pa ih potom usitniti.

Nakon toga, kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom te izliti smjesu i peći u zagrijanoj pećnici, na 170 – 180 °C. Kada je kuglof pečen prohladite ga pa prelijte otopljenom čokoladom.




Za kraj, dekorirati lješnjakom i datuljama.

Sada kada je ovo kulinarsko umjetničko djelo (prepuno šarmantnih spirala koje stvara kalup) spremno, toplo i mirisno, preostaje samo da uživate u njegovim harmoničnim okusima i teksturama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bonjour.ba (@bonjourba_)

* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!