Bh. dizajn na PORTMANTEAU web shopu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bh. dizajn na PORTMANTEAU web shopu

Tekst:

Bonjour.ba

INTERVJU
14.8.2012.

Razgovarali smo s vlasnicom ove e-trgovine   Azra Ćosić je djevojka koja je prije mjesec dana pokrenula web shop i blog naziva PORTMANTEAU, njegova je vlasnica i zasada jedina uposlenica. Ono što nam je posebno privuklo pažnju jesu kreacije bh. dizajnera koje su predstavljene na web shopu što je i bio razlog da istražimo što se krije iza zanimljivog PORTMANTEAU imena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Azra je uz pomoć, kako kaže – fantastičnog tima iz Sarajeva, fotografa, modela i dizajnera koji su organizirali dostavu kreacija, styling i photo shooting krenula s radom na platformi o kojoj kaže sljedeće: PORTMANTEAU ne prati modne trendove, već promovira originalnost, umijeće zanatstva i kvalitetu. U današnjem vremenu masovne proizvodnje voljela bi da motiviramo i inspiriramo ljude da zaista pogledaju u komad odjeće ili nakita i uvide kreativnu energiju koja ide u stvaranje takvog djela. Da napravimo finu crtu koja razgraničava jedinstvenost od konformizma.

PORTMANTAU je baziran na područje Sjedinjenih Američkih Država, s tim da je predstavljene komade moguće naručiti i na adrese izvan SAD-a. Kako nam Azra otkriva baš je prije par dana jedna haljina dostavljena u Novi Zeland. Cilj ovog web shopa je da se brandovi i dizajnerska imena prošire izvan granica zemalja u kojima su nastali, na način da kupcu pruže specijalno iskustvo kupovine počevši od same kreacije, do njene prezentacije, komunikacije pri narudžbi, pakiranja i dostave.

Na upit kakvi se dizajneri mogu predstaviti na PORTMANTEAU web shopu, Azra nam je rekla da PORTMANTEAU podržava dizajnere koji su strastveni u svom poslu i originalni. Na dizajnere koji proizvode odjeću i modne dodatke u svom studiju s naglaskom na kvalitetu uradaka, a kanal preko kojeg želi približiti dizajnere kupcu je blog na kojem se nalaze zapisi o tome što je dizajnere motiviralo na rad, inspirirano na novu kolekciju, na kakvim projektima rade i sl.

Za kraj Azra nam je zaključila – PORTMANTEAU želi inspirirati žene da pokažu svoje pravo ja, da se ne boje rizika i da im oblačenje predstavlja kreativni izlet i doživljaj!

PreviousNext

Razgovarala: Ana Perić
Foto: via PORTMANTEAU

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno