9 stvari koje biste trebali napraviti prije 9 sati ujutro - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

9 stvari koje biste trebali napraviti prije 9 sati ujutro

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
8.1.2019.

I dok se za neke od nas u scenarij idealnog jutra ubraja domaći džem, kava i pregled vijesti, drugi dan vole započeti intenzivnim treningom ili meditacijom, a treći što dužim boravkom u krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja savršene jutarnje rutine je uistinu različita od osobe do osobe, no, svi imamo gotovo jednak cilj – kreirati ritual koji če nam u potpunosti odgovarati i koji će nam pomoći pripremiti se za dan i s osmijehom krenuti u obavljanje stvari s TO-DO liste. Na tom putu, pomoći će vam upravo jednostavne navike koje će rezultirati sa motiviranosti, produktivnosti i energičnosti. Ovo su neke od njih.


#USTANITE SE ČIM ZAZVONI BUDILICA
Dokazano je da je za vaš kardiovaskularni sistem loše da pomjerate budilicu i svakih se pet minuta gotovo nesvjesno dižete iz kreveta i pitate koliko je uopće sati? Navijte alarm i ustanite se čim čujete zvono, a pazite da organizmu osigurate potrebnih osam sati sna. Jednom kada stvorite ritam spavanja i buđenja, (napokon) imate razlog za ustajanje s osmijehom na licu.

# TJELOVJEŽBA
Jutarnji trening pomoći će vam da razbudite metabolizam i prikupite dovoljno energije za dan pred vama. Poslovne obveze činit će vam se znatno lakše upravo zbog sjajnog osjećaja koji se budi nakon treninga, a poslijepodne iskoristite za druženja s obitelji i prijateljima.

#ZDRAV DORUČAK
Bez izlika. Energiju za dan dobit ćete upravo konzumacijom zdravih namirnica, a domaća kajgana sa salatom i espresso kavom sigurno je puno ukusnija od peciva koje ćete kupiti na putu do posla.

#NAPIŠITE SIMPATIČNU PORUKU DRAGOJ OSOBI
Kćerki, mužu, mami, prijateljici. Možete im ostaviti ručno ispisanu poruku na ormariću, u sobi ili im poslati poruku. Budite nečiji razlog za osmijeh.

#ISPLANIRAJTE DAN U SVOM PLANERU
Ujutro svakako još jedanput provjerite popis svih vaših privatnih i poslovnih obveza i napravite mali redizajn aktivnosti ako je to potrebno. Potvrdite sve satnice i lokacije za druženja koja imate zapisana na taj dan. A ako ste u potrazi za planerom koji će uz listu obveza, sadržavati i druge sadržaje koji će vas motivirati poput bojanke, liste rođendana, džepa za vizitke, kao i financijskog planera, notes stranica... onda je CHICovnik, omiljeni bh. planer idealan za vas. 
 

CHICovnik2019 in hand

CHICovnik naručite klikom ovdje.

#PROČITAJTE VIJESTI
Važno je biti u korak s trenutnim događanjima, koji će biti sjajan povod za razgovor tijekom pauze za ručak, ali i na obiteljskim druženjima. Aktualne vijesti pomoći će vam bolje shvatiti svijet oko vas, ali i dodatno vas motivirati kroz pozitivne priče iz cijelog svijeta.

#NAUČITE NEŠTO NOVO
Deset minuta dnevno dovoljno je da kroz edukativan video naučite nešto novo o stvarima koje vas zanimaju.

#DIGITALNI DETOKS
Nemojte jutro započeti prelistavanjem slika i obavijesti na društvenim mrežama. Dozvolite si par puta tjedno potpuni detoks od mobitela i nemojte ga koristiti sve do polaska na posao. To će vam pomoći da se više fokusirate na stvari oko vas koje zbog mobitela često padaju u drugi plan.

#IZAĐITE VANI
Pokušajte dio jutra provesti na svježem zraku. Idite pješice na posao ili barem vaše auto parkirajte nešto dalje od ureda u kojem radite, kako biste dodatno uživali u boravku vani i dobili dodatnu motivaciju za sve što vas čeka kroz dan.

 

Foto: pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno