9 inspirativnih ciljeva koje želimo ostvariti do kraja godine - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

9 inspirativnih ciljeva koje želimo ostvariti do kraja godine

BONJOUR superwoman
14.10.2020.

Iako je do kraja godina ostalo još samo dva mjeseca, još uvijek imamo vremena da si postavimo neke jednostavne ciljeve i prođemo kroz njih ili čak počnemo razmišljati o tome što nismo ostvarili u ovoj godini i kako možemo te ciljeve proširiti za 2021. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko još uvijek niste definisali točno što želite evo nekoliko ideja za ciljeva koje možete sebi zapisati do kraja ove godine. Započnite sada i bit ćete na dobrom putu da postanete najbolja verzija sebe u 2021. godini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gaâla (@gaalaparis) on

DISCIPLINIRANIJA

Ako želite nešto postići, morate postati discipliniraniji. To znači da morate početi davati sebi stroge rokove i držati ih se. Najbolji način za to je planiranje unaprijed, možete koristiti planere koji su posebno dizajnirani da vam pomognu i olakšaju.

Započnite sa mjesečnim pregledom i označite sve svoje važne datume i rokove, a zatim postepeno bilježite sve ostale planove.

 PUTUJTE VIŠE

Ne trebate putovati daleko, možete izabrati mjesta koja nikada niste pomislili posjetiti, a negdje su u blizini. Rastite i razvijajte se u osobu koja želite biti gledajući različite perspektive. Putovanja ne samo da šire um, već će vam pomoći da se opustite i vidite više svijeta nego što ste mislili da je moguće. Zašto sljedeći vikend ne biste iskoristili za posjet nekom gradu ili putovanje vozom?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUNTER PREMO (@hunterpremo) on

 NAUČITE NOVI JEZIK

Počnite učiti novi jezik. Svakodnevnom praksom ovo bi trebalo biti lakše nego ikad. Odaberite jezik koji bi mogao pomoći u postizanju vaših ciljeva, pogledajte koji su trenutno najtraženiji jezici i krenite. Možda nećete biti savršeni od prvog dana, ali za 365 dana ko zna gdje biste mogli biti?

RADITE NA SVOJIM SLABOSTIMA

Ove godine ste možda postali svjesni jedne svoje slabosti. Otkrijte kako iskoristiti tu svoju slabost da biste postali bolja verzija sebe, da biste pametnije radili i napredovali.

Možda biste htjeli pokušati napraviti popis svih stvari koje ste do sada naučili o sebi ove godine, zapišite ih i zadržite kod sebe, razmišljajući o tome kako radite na neprestanom usavršavanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktoriya Novitskaya (@novitskaiaa) on

UŠTEDITE NOVAC

Vrijeme je da počnete štedjeti za nešto veliko. Bilo da se radi o odmoru, komadu namještaja ili dizajnerskoj torbi. Posvetite se sebi i držite se svog budžeta. Iznenadit ćete se što se može dogoditi kad se tome posvetite čak i samo nekoliko mjeseci u godini, a kad završite godinu dana, moći ćete se počastiti onim što zaista želite.

SLIJEDITE SVOJE SNOVE

Kakav god bio vaš san, vrijeme je da ga slijedite bilo da se radi o pokretanju posla ili učenju vještine.

ČITAJTE VIŠE

Čitajte biografije, historiju, fantastiku, časopise o nauci, doznajte neka nova mišljenja i sagledajte različite stavove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hegia de Boer (@heyhegia) on

IZGRADITE KONTINUITET

Stvorite kontinuitet za sebe kako biste bili sigurni da ste zapravo postigli sve ono što ste zamislili. Postoji popularna metoda koja kaže da ako radite jednu malu stvar svaki dan trideset minuta, bit ćete oduševljeni napretkom koji ćete postići. Vježbajte svaki dan po trideset minuta dnevno ili pišite trideset minuta poeziju, priču ili nešto što vi želite. Posvećivanje jednoj stvari svakog dana i stvaranje kontinuiteta pomoći će vam da brže ostvarite svoje ciljeve.

SAMOPOUZDANJE

U posljednjih nekoliko mjeseci godine naučite biti sigurniji u svoje odluke i samopouzdaniji u svojim koracima. Potrebno je malo vremena, malo tihog razmišljanja i malo povjerenja u sebe. Odvažite se da učinite jednu stvar koja vas plaši sljedeće godine. Ovo će vam pomoći izgraditi  samopouzdanje i što vas više stvari forsira da izađete iz zone udobnosti, to bolje.

 ***
Naslovna fotografija: @camilacoelho
Tekst: Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman , 14.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@camilacoelho

Podijeli:

Posljednje objavljeno