7 opuštajućih načina kako provesti nedjelju

POSAO & ŽIVOT
11.10.2020.

Čini se kao da uvijek postoji nešto što bismo mogli ili trebali uraditi, pa čak i tijekom vikenda, ali možda je upravo u tome problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su pritisci da budemo produktivni dosegli vrhunac, obaveze tokom slobodnog vremena zapravo bi mogle donijeti više štete nego koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren Roscopf (@aloprofile) on

Također, većina ljudi iskusi slične emocije za dolazak nedjelje - zastrašujuća spoznaja da je vikend već gotov. Ali ako vas ova misao sustigne prije nego što uopće započnete nedjelju, propustit ćete priliku da ju cijenite kao prvi dan u sedmici, a ne kao posljednji dan vikenda.

Foto: @matildadjerf

Ukoliko ste se probudili i znate da će danas biti dan bez obaveza i prilika da dan iskoristite baš kako vi želite napravili smo listu za kreiranje savršeno opuštajućeg dana, dana za doručak u krevetu, drijemanje i uživanje u kupkama. Stručnjaci navode da je opuštajuća nedjelja jednako produktivna za fokusiranje, odmoranje i uživanje ​​u nečemu ugodnom bez posebnog razloga.

Foto: @tatiana_home_decor

DORUČAK ILI BRUNCH

Bez obzira da li više volite izazov novog recepta ili biste radije napravili svoje omiljeno jelo, hrana može biti katalizator za sjajan dan. Savjetujemo da danas napravite nešto što ne biste imali vremena kuhati radnim danom ujutro i što je najvažnije ne žurite, uživajte u svom doručku. Ukoliko vam je potrebna inspiracija, odlične recepte ćete pronaći ovdje.

KUPKA

Nema boljeg načina da ostavite svoje tjedne brige od uživanja u vrućoj kupki. Zapalite neke mirisne svijeće i pustite neke umirujuće melodije kako biste poboljšali opuštajuće raspoloženje i doživljaj.

Foto: @greykins

ISPLANIRAJTE SLJEDEĆU SEDMICU

Stavite svoju omiljenu opuštajuću muziku. Uzmite nešto za piće, isključite Internet i pronađite mirno mjesto. Odvojite vrijeme za svoje sedmično planiranje.

 MANIKURA

Dajte si manikir. Zgrabite nekoliko lakova i odvojite malo vremena za nokte. Odličnu inspiraciju pronaći ćete ovdje.

IZGUBITE SE U DOBROJ KNJIZI

Većinu svoje sedmice provodite u dokumentima i papirima vezanim uz posao, e-mailovima, računima tako da je vikend idealano vrijeme da umjesto toga izgubite se u romanu, književnom klasiku ili nekoj knjizi u žanru koji volite. Čitanje nije samo ugodna zabava; studije su pokazale da nudi i brojne zdravstvene dobrobiti - poput poboljšanja funkcije mozga i smanjenja nivoa stresa što ga čini savršenim načinom za opuštanje u nedjelju popodne prije početka nove radne sedmice.

 

Foto: @livvylandblog

POGLEDAJTE YOUTUBE LISTU

Pogledajte listu nekoliko YouTube videa koji će vas motivirati za sljedeću sedmicu, a možete iskoristiti vrijeme da danas pogledate sve one sačuvane video klipove za kasnije.

 UŽIVAJTE U FILMSKOM MARATONU

Gledajte izbor svojih omiljenih filmova i nova izdanja koja ste preuzeli ili možete strimovati na mreži.Uživajte u opuštajućoj nedjelji.

POSAO & ŽIVOT , 11.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@aloprofile

Podijeli:

Posljednje objavljeno