6 inspirativnih i motivirajućih knjiga koje bi trebala pročitati svaka poslovna žena - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 inspirativnih i motivirajućih knjiga koje bi trebala pročitati svaka poslovna žena

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
3.5.2016.

Nakon završetka obrazovanja većina nas jedva dočeka odbaciti stručnu literaturu i krenuti s popisom knjiga za inspiraciju, motivaciju i razonodu. Odnosno, želimo knjige rezervirati za opuštanje, a ne za naprezanje. No, ukoliko želite započeti vlastiti posao, pospješiti postojeći, krenuti u menadžerske vode i sl. knjige su te iz kojih možete najviše savjeta izvući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One u sebi sadrže upute sačinjene na osnovu iskustva ljudi koji su već uspješno prošli ono u što se vi sada upuštate. Ako želite izbjeći početničke pogreške i biti uspješnije u ženskom poduzetništvu, donosimo vam nekoliko knjiga iz kojih možete itekako puno naučiti.

1. Priča o uspjehu – Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell u svojoj knjizi postavlja pitanje što čini jako uspješne ljude drugačijima. Zapravo, on proučava njihove korijene, otkuda dolaze, a ne kakav karakter imaju. Zbog zanimljivih tema koje obrađuje kao što su: poslovne prilike, jednakost muškaraca i žena na radnom mjestu, izazovi s kojima se žene susreću na istima, trebala bi se naći na radnom stolu svake poslovne žene. Osim važnih lekcija posjetit će vas na vaše korijene i otkuda ste započeli svoj poslovni put.

01

2. Žena-šef – Sophia Amoruso

Sophia priča svoju inspirativnu priču o uspjehu, počevši od točke u kojoj je živjela na ulici, bez posla. Danas, osnivačica NastyGala dijeli svoju nevjerojatnu priču i podučava žene kako biti uspješne u poslu bez suvišnog „šefovanja“. Motivirajući savjeti preneseni na simpatičan način neće vas ostaviti ravnodušnima.

02

3. 4satni radni tjedan – Timothy Ferriss

Vječno pitanje majka/ žena poduzetnica jest kako balansirati poslovni i privatni život. Voditi uspješan posao i brinuti se za obitelj. Timothy u svojoj knjizi posvećuje posebnu pažnju tom pitanju i daje savjete ženama kako se, bez zapostavljanja obitelji, uspješno penjati poslovnim ljestvama.

03

4. Bossypants – Tina Fey

Američka komičarka priča svoju priču o uspjehu počevši od štreberskog djetinjstva, preko njene velike uspješnice Saturday Night Livea, do faze u kojoj su joj se svi dječji snovi ostvarili. Naravno da ćete se nasmijati njenim prepoznatljivim šalama i prepričavanju kakvo samo Tina može prenijeti. No, uz sve to – glavna Tinina lekcija je „da si nitko sve dok te netko ne zove šefe“.

04

5. Redovnik i zagonetka – Randy Komisar

Priča koju Komisar pripovjeda nije samo savjet kako trebate razmišljati kad započinjete svoj posao, nego također kako izgraditi život u kojemu ćete uživati. Važno je znati sve tehničke aspekte započinjanja posla, no, ako nemate snažnu volju ustrajati kad postane teško, malo je vjerojatno da ćete uspjeti u poslu. Ova knjiga će vam pomoći da ne potrošite znoj i suze na projekt za kojim vaše srce ne treperi.

05

6. Žene ne pitaju – Linda Babcock, Sara Laschever

Jeste li znali da je četverostruko veća mogućnost da će muškarac postaviti pitanje povećanja plaće na radnom mjestu nego žena s istim kvalifikacijama? Ova knjiga govori o iskustvu stotina žena koje potvrđuju činjenicu da su na radnom mjestu mnogo više rezervirane i ne postavljaju pitanja, ne pregovaraju o svojim poslovnim uvjetima, što naravno, dovodi do propuštanja dobrih poslovnih prilika. Knjiga će probuditi vaš osjećaj samopouzdanja i ponovno vas podsjetiti, u slučaju da ste možda zaboravili, koliko puno žene mogu napraviti.

06

Foto: barnesandnoble, amazonaws, cashflowskills, collegefashion, wordpress, punchedclocks

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno