5 savjeta uz koje ćete biti produktivni svaki dan - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

5 savjeta uz koje ćete biti produktivni svaki dan

POSLOVNI SAVJETI
3.11.2019.

Nakon opuštenog vikenda, nerijetko nam je ipak nešto teže vratiti se u zaposlenu i ubrzanu svakodnevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je ključno da uz pozitivan set misli, poduzmete akcije koje će vam pomoći da tjedan započnete inspirirani i motivirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako ćete biti produktivniji u obavljanju svih obveza, ali i osjećati se zadovoljnijim na kraju dana zbog uspješno obavljenog posla. Ovo su savjeti koji će vam pripomoći na tom putu. 

KREIRAJTE TO-DO LISTU ZA SVAKI DAN

Kako biste znali organizirati obveze i odredili što je vrijedno vaše pozornosti, naučite prioritizirati.
To će vam pomoći da svako jutro znate na što vrijedi usmjeriti pozornost te koji zadatak vrijedi prvo završiti. Uz veliki cilj imajte i manje ciljeve kojima ćete se pozabaviti ako vam dozvoli vrijeme te glavna obveza. Uvijek završavajte jednu po jednu obvezu – tako ćete biti sigurni da ste bili potpuno predani i fokusirani na posao koji ste radili.

POMNO PLANIRAJTE JELOVNIK KROZ CIJELI TJEDAN

Ponedjeljak će biti puno jednostavniji ako ste i kroz vikend birali uravnotežene obroke i izbjegavali alkohol. Trudite se imati uravnotežene obroke kroz cijeli tjedan uz koje ćete se osjećati energično. 

SVAKI DAN NA POPIS OBVEZA DODAJTE JEDNU STVAR KOJOJ SE VESELITE

Nakon pogleda u rokovnik u kojem se krije mnoštvo obveza, upravo će vas ona motivirati da date maksimum i na kraju dana se nagradite aktivnostima koje vam pune baterije. Može biti riječ o odlasku na tečaj crtanja, kavi s prijateljicama ili beauty tretmanu, no, svaki dan pokušajte barem pola sata rezervirati samo za sebe. 

U TOKU RADNOG DANA UVIJEK IMAJTE I KRATKE PAUZE

Pauze su ključne za zadržavanje koncentracije, zbog čega je važno da u planiranju radnog dana uvrstite i vrijeme za mali odmor.

ZABORAVITE NA MOBITEL I DRUGE UREĐAJE KOJI ODVLAČE POZORNOST

Mobiteli, notifikacije, multitasking... Oni su jedan od krivaca za naš gubitak fokusa i produktivnosti. Radije završite obvezu na kojoj radite, a onda se posvetite čitanju emaila, poruka ili drugoj obvezi.

POSLOVNI SAVJETI , 3.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno