5 razloga zašto se veselimo proljeću

POSAO & ŽIVOT
1.3.2020.

Već tijekom prvih dana trećeg mjeseca primjećujemo buđenje prirode, započinjemo prva ispijanja kave na terasama omiljenih cafea, sve češće nam trebaju sunčane naočale i sve duže ostajemo vani sa svojim najdražima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je tek uvod u zabavne stvari koje donosi toplo i sunčano vrijeme u proljeće kojemu se tako veselimo nakon prevrtljive zime (neka nam ne zamjere zimoljupci). Naravno i zima donosi brojne benefite - od blagdana, hygge atmosfere doma do neodoljive trpeze, no, s kalendarskim dolaskom trećeg mjeseca, polako i u našim mislima započinje raspoloženje zvano proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ugodno vrijeme vani vežemo brojne aktivnosti, od odlaska u park sa najmlađima, preko izleta i druženja sa prijateljima pa sve do promjene prehrane u koju sada možemo uključiti ukusno i osvježavajuće sezonsko voće i povrće. Pored toga, proljeće je i vrijeme tijekom kojeg napokon možemo prošetati svu lepršavu proljetnu garderobu te ostaviti teške bunde, šalove i rukavice u ormar na neodređeno.
Radi kojih pet razloga ćete i vi jedva čekati nove proljetne dane, otkrijte u nastavku.

PREKRASNA PRIRODA

Već sada možemo primijetiti kako se priroda oko nas transformira u najšarolikije pejzaže radi kojih bismo najradije cijelu galeriju na mobitelu ispunili fotografijama nježnih cvijetova i parkova sa voćkama u cvatu.

VIŠE DNEVNOG SVJETLA

Zar se svi ne osjećamo puno sretnije kada možemo duže tijekom dana boraviti vani i uživati na suncu nakon što završimo sve dnevne obaveze?

UKUSNO SEZONSKO VOĆE I POVRĆE

Maline, jagode, breskve i borovnice – moramo li reći još išta? Plus povrće - tikvice, salate, rajčice i šparoge koje jedva čekamo uključiti u naša jela svakog dana.


PROLJETNA GARDEROBA

Iako volimo svoje gležnjače, kapute i beretke, tu uniformu sada želimo na neko vrijeme mijenjati za šarene midi suknje i haljine te bluze u kombinaciji sa baletankama, tenisicicama, mokasinkama i uskoro, sandalama.

PIKNICI I DRUŽENJA VANI

Više sunčanih sati i stupnjeva na termometru automatski znači organiziranje i više različitih druženja sa našim najmiljima uz dobru hranu, smijeh i neke nove posebne uspomene.  

POSAO & ŽIVOT , 1.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno