5 praktičnih savjeta kako biti sretniji na poslu - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

5 praktičnih savjeta kako biti sretniji na poslu

POSLOVNI SAVJETI
14.5.2020.

Jedna od naših zadataka tijekom radnog dana, osim želje da završimo sve obveze, treba biti i zadovoljstvo koje se javlja sa procesom obavljanja posla, poslovnom svakodnevicom koja nas okružuje i konačnim rezultatima našeg rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko želite kreirati takvu poslovnu rutinu, koja vas veseli svakog dana, radi koje ćete jedva čekati da vaši sati u uredu započnu i radi koje ćete zadovoljno ugasiti laptop na kraju radnog vremena, inspiraciju potražite među poslovnim savjetima koje izdvajamo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U TJEDNU REZERVIRAJTE VRIJEME ZA RAD I VRIJEME ZA ODMARANJE

Najveći stupanj produktivnosti tijekom tjedna možete osigurati ukoliko se trudite ostaviti vrijeme i za vaše hobije, druženje s najdražim ljudima i odmaranje.
Važno je da tijekom dana uvijek izdvojite vrijeme tijekom kojeg nećete biti za računalom i tijekom kojeg ćete se posvetiti stvarima koje vas ispunjavaju, stvarima koje volite i koje vas motiviraju da uistinu budete sretni. Ukoliko ne rezervirate ovakvo vrijeme u vašem planeru, brzo ćete se umoriti, biti ćete demotivirani i stalno ćete biti u potrazi za pauzom od posla.
Tako da, razmišljajte unaprijed i isplanirajte pametno vaše radne dane i tjedan pred vama.

Foto: unsplash.com

PREUZMITE ODGOVORNOST

Naš je život, pa tako i radni dan, zapravo rezultat naših akcija i razmišljanja, zato je jako važno da znate da vašu produktivnost, posvećenost poslu i motivaciju vi najbolje možete kontrolirati.
Ostanite doljedni svojim odlukama i planovima, ne dopuštajte distrakcije, naučite reći tu nemoguću riječ ne, prioritizirajte stvari na TO-DO listi i preuzmite odgovornost za stvari koje se odvijaju u vašem danu. Nakon dana u kojemu ste vi držali sve konce, odradili što ste planirali i precrtali pobjedonosno stvari s liste, osjećati ćete se ispunjeno, sretno i zadovoljno urađenim jer upravo vi svojim odlukama stojite iza tog svakodnevnog uspjeha.

Foto: unsplash.com

RAZMISLITE KOJI RAZLOG SE ZAPRAVO KRIJE IZA VAŠEG NEDOSTATKA MOTIVACIJE

Svaki dan, pa makar na pet minuta osjetimo nedostatak motivacije za rad. I to ne mora nužno biti loša stvar, jer nam je s vremena na vrijeme potrebna pauza, odmor i zaista ne možemo u potpunosti fokusirani sjediti za radnim stolom svaki minut radnog vremena. Ono što će spriječiti da se osjećate demotivirano duže vrijeme tijekom radnog dana je prepoznavanje razloga vašeg nedostatka motivacije. Možda vas usporava činjenica da ste preskočili doručak, loše spavali, zadnja poruka ili mail koji ste dobili...
Kada prepoznate razlog, djelujte.
Umjesto da radite pod pritiskom, nastojte riješiti razlog koji vas zaustavlja da budete produktivni i nastavite dalje sa svojim radom u punom potencijalu kada riješite problem.

Foto: unsplash.com

BUDITE DOBRI PREMA SEBI

Svakodnevno se u poslovnim prilikama izlažemo donošenju brojnih manjih i većih odluka. Obzirom na to, dogoditi će se i dani kada nećete moći biti produktivni koliko želite, kao i oni dani kada vaše odluke ne budu najbolje i napravite određene pogreške.
Umjesto da se stalno obeshrabrujete radi tih pogrešaka, nastojte naučiti iz njih i jednostavno ići dalje.
Stalnim prisjećanjem i demotiviranjem sebe radi neuspjeha ili pogreške nećete stići daleko i na takve situacije uvijek trebate gledati kao na lekcije koje ćete se truditi ne ponoviti u budućnosti.

Foto: unsplash.com

SVAKI DAN ZACRTAJTE NEKOLIKO MALENIH CILJEVA

Jedna od stvari koja će vam naslikati osmijeh na licu svaki dan sigurno je ispunjavanje sitnih ciljeva za koje samo vi znate.
Iz dana u dan pokušajte u svoj planer napisati par stvari koje možete ispuniti tijekom dana, a koje će vas razveseliti, ispuniti i popraviti vaše sveukupno rapoloženje.
Ti maleni ciljevi mogu biti: 10-minutni joga trening ujutro, kava na balkonu nakon posla, zalijevanje biljaka predvečer, priprema onog superukusnog petominutnog deserta i slično.
Ovakve stvari će ispuniti vaš radni dan pozitivnom energijom i pomoći vam riješiti se nakupljenog stresa i brige.

Foto: unsplash.com

 ***
Naslovna fotografija: @babba
Tekst: Marija Perić

POSLOVNI SAVJETI , 14.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

@babba

Podijeli:

Posljednje objavljeno