5 pažljivih gesti koje možete napraviti za prijatelje koji prolaze kroz stresan period

POSAO & ŽIVOT
15.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakodnevno žongliranje između privatnih i poslovnih obveza često nas potakne da u moru zadataka u potpunosti zaboravimo na sebe. Rokovi, financije, ljubavne poteškoće..., postoji mnoštvo razloga zbog kojih naš dan može završiti uz dozu stresa. Ako vama draga osoba prolazi kroz stresan period, kroz par jednostavnih i pažljivih gesti možete im olakšati dan i pomoći da njihove brige ne postanu vlasnici njihovih misli i raspoloženja. Ovo su neke od njih. 

POZOVITE IH NA DRUŽENJE 
Pripremite ukusne slastice, opuštajući čaj od kamilice, playlistu s pjesmama koje volite i razgovarajte. Razgovor je uvijek bio provjeren alat uz koji brže dolazimo do rješenja problema, ali i imamo priliku čuti nešto objektivniji pogled na stvari, osobe ili događaje koji u nama bude osjećaj nervoze, a sve to od nama dragih osoba u koje imamo povjerenje. 

OSMISLITE KORAKE K OSTVARENJU CILJA
Ponekad je vizualizacija naših ciljeva i želja ključna kako bismo organizirali naše misli i mogli isplanirati budućnost. Na jedan papir (ili više njih) zapišite cilj koji želite ostvariti i sve korake koji vode do toga. Nabacite osmijeh na lice i krenite s planiranjem. Sada ste jedan korak bliže k željenom scenariju. 

OTIĐITE NA TRENING
Tjelovježba je sjajan način da se riješite negativne energije i na neko vrijeme vaše misli usmjerite dalje od problema koji vas muče. Uz to, potaknut će val svježe energije i pozitivan duh koji mogu pomoći u bržem rješavanju poteškoća koje su izvor stresa. 

ORGANIZIRAJTE ZAJEDNIČKI IZLET U PRIRODU
Dokazano je da svjež zrak potiče val pozitivne energije i pomaže nam da se, makar nakratko, odmaknemo od ritma ubrzane svakodnevice. Zbog toga je izlet u prirodu uvijek pametna ideja. Odmorite se daleko od gradske buke i galame i napunite baterije na svježem zraku. Neka vašu šetnju, prati i iskren razgovor.
Mnogima se lakše nositi s emocijama i pronaći rješenje za problem, ako ga kaže naglas.

VODITE DNEVNIK STVARI NA KOJIMA STE ZAHVALNI 
Kao mali podsjetnik na sve lijepe stvari koje vas svakodnevno okružuju, a koje smo počeli uzimati zdravo za gotovo.

POSAO & ŽIVOT , 15.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno