5 loših navika koje smanjuju vašu produktivnost - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 loših navika koje smanjuju vašu produktivnost

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
14.11.2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi smo se našli u onoj pomalo frustrirajućoj situaciji, kada, unatoč činjenici da smo se naspavali, zdravo doručkovali i na vrijeme stigli na posao, još uvijek nemamo gotovo nikakvu motivaciju za rad. Nedostatak fokusiranosti problem je s kojim se susrećemo kroz radni tjedan, a ona je najčešće uzrokovana našim lošim navikama i radnjama za koje nismo ni znali da mogu imati takav efekt na našu uspješnost obavljanja pojedinih zadataka. Kako bismo mjesec završili s manje loših navika, a više dobrih poslovnih uspjeha, ovo su navike kojih se trebate riješiti.
#Provjeravanje obavijesti na telefonu svakih pet minuta
Ok, znamo da je izazovno i zabavno pratiti sve meme fotografije na kojima su vas prijatelji tagirali, no, svaki novi zvuk obavijesti, će vaše misli odvući od zadatka na kojem trenutno radite i smanjiti razinu vaše fokusiranosti. Kako biste se jednom zauvijek riješili ove navike, smanjite tonove obavijesti i društvenih mreža, okrenite zaslon telefona prema stolu i odmaknite ga iz svog dometa. I tog se pravila držite do prve pauze.

produktivnost 2#Navika prepisivanja previše obveza na sebe
Optimizam i marljivost su krasne vrline, no, morate imati na umu da ste i dalje ljudi, ne superheroji.
Naučite se reći ne, jer ne želite da vas stres vodi kroz dan i utječe na vašu produktivnost. Naredni put, prije nego pristanete na novi zadatak, provjerite listu svojih obveza za naredni period, budite realni i nemojte se osjećati loše jer ste odbili neki zadatak.

#Rad u neurednom prostoru
Naravno da vaš radni prostor ne treba biti savršeno uređen, no, smeće, razbacani spisi, papiri.. oni mogu biti na svom mjestu. Svaki dan, na kraju radnog vremena ostavite pet minuta za uređenje i slaganje vašeg stola. Tako nećete buditi negativne emocije svaki put kad vam budu trebali važni spisi ili olovka. Pronađite dodatan prostor za skladištenje manjih materijala i izbjegavajte jedenje nad radnim stolom.

#Neutvrđen raspored za radni dan
Ok, već sada u svoj telefon i rokovnik upišite obveze za danas i one koje su prioritetne. Držite se rasporeda koliko god možete i nagradite se nakon svake završene obveze.

 

produktivnost 1#Uspoređujte se sa ostalima
Uvijek na umu imajte da sve vaše kolege i vi nemate jednaku pozadinu, te da ste na radno mjesto došli u različitim okolnostima. Naravno, trebate tražiti inspiraciju i gledati mentore u uspjesima drugi, no, činjenica da je netko dobio unaprijeđenije prije vas ne smije u vama buditi negativne emocije. Radije se fokusirajte na vaš naredni cilj i kako ga možete ostvariti, fokusirajte se na hobije i učenje i okružite se dragim ljudima.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno