5 korisnih lekcija koje možete naučiti kada živite sami - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 korisnih lekcija koje možete naučiti kada živite sami

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
3.8.2018.

 Kada živite sami, možete plesati (ili vježbati) u stanu kada god se osjećate raspoloženo, bez imalo osjećaja grižnje savjete pojesti obiteljsko pakiranje sladoleda u hladnjaku, ne morate se brinuti ima li prostora na policama, gledate TV programe koji vam se dopadaju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednosti su brojne, a solo život pridonosi i razvoju navika koje će vam sigurno biti itekako korisne i kasnije. Uz samostalnost uz koju naučimo sami rješavati probleme i pronalaziti put kad nešto krene po krivu (poput odvodne cijevi koja je upravo pukla),učimo kvalitetno provoditi vrijeme solo te preuzeti incijativu… A to su samo neki od benefita.


#VAŽNOST UREDNOSTI I POSPREMANJA U DOMU
Nakon par tjedana shvatite da je potrebno uložiti svaki dan vrijeme i trud kako bi prostorije u domu bile uredne, a stvari na svom mjestu.. Nemar rezultira još većim obimom posla zbog čega vam bude još više žao zašto niste na vrijeme obavljali vaše kućne poslove. Odredite si dane u tjednu kada ćete usisavati, peglati rublje… i podjelite aktivnosti kroz cijeli tjedan, kako biste ih obavljali bez osjećaja nervoze.

 

30a72d71f1a66b422ad597b9cc8dd402

 

#UPRAVLJANJE FINANCIJAMA
Solo život sa sobom nosi i određenu odgovornost. Uz budžet za hranu, svaki mjesec morate plaćati i troškove režija, stanarinu, beauty potrepštine, što će vas sigurno potaknuti da postanete majstor u planiranju i organizaciji vašeg budžeta.

#PRIPREMA ZDRAVIH I UKUSNIH JELA
Iako je ulična hrana, dostava i večere u restoranu opcija neko vrijeme, nakon nekog vremena hrana vam dosadi, organizam se zasiti, a vi shvatite da trošite previše na hranu. Tada kreće osnovno upoznavanje s namirnicama, učenje jednostavnih recepata, isprobavanje začina.. i korak po korak, postaje kuhar koji unaprijed osmišljava raznovrsni tjedni meni.

#UŽIVANJE U MALIM STVARIMA
Prednost solo života sigurno je sloboda u odabiru programa na TVU koji ćete gledati, a i činjenica da ne morate čekati svoj red za kupanje u kupaonici. Sve su to sitnice koje uvelike pridonosi opuštenoj noti solo življenja. Naravno, kasnije, ukoliko dobijete cimere, vjerojatno ćete trebati raditi mini kompromise, no, naravno, ništa što uz dobru organizaciju nije izvedivo gotovo bezbolno. Sada iskoristite prednosti slobodnog hodanja po vašem domu u odjeći koju želite bez straha da ćete zateći iznenada cimera i uživajte u spa i tv večerima.

# NAUČITE KVALITETNO PROVODITI VRIJEME
Ukoliko u poslijepodnevnim satima nemate društvo, vrijeme u stanu možete posvetiti sebi - razmišljanju o vašim željama, planovima, osjećajima. Vrijeme možete iskoristiti i za hobije ili pronalazak inspiracije za sve avanture koje vas čekaju. Jednom kad naučite posvetiti se sebi i suočiti se sa stvarnim svijetom, bit ćete bolja osoba i za sebe i za druge.

 

 

 

Foto: Pinterest

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno