5 koraka za kreativnu organizaciju blagdanskih obveza bez imalo stresa

BONJOUR.CLUB
21.11.2018.
 Blagdanska atmosfera koja vlada s dolaskom dvanaestog mjeseca unosi toplinu u naše domove, na ulice grada, omiljeni caffe, način na koji se odijevamo… Podsjeća nas na ljepotu darivanja i važnost zajedništva, motivira na pripremu ukusnih kolača, ohrabruje da nosimo šljokičaste komade, ali i da blagdane iskoristimo za smijeh, punjenje baterija u krugu najmilijih i društvu odlične glazbe i sjajnih filmskih naslova. Kako biste organizirali svoje vrijeme, troškove i planove za blagdane, važno je prije dvanaestog mjeseca definirate par stavki, među kojima su budžet, lista poklona i shopping. To će vam pomoći da vaši blagdani ne budu popraćeni stresom, umorom ili nervozom… Ranija priprema ključ je za savršeno organizirane blagdane.


#ODREDITE BUDŽET I RASPOREDITE GA U KATEGORIJE
Kako biste imali potpunu kontrolu nad vašim financijama, itekako je važno da unaprijed definirate troškove koje ćete imati kroz naredni period, podijelite ih u kategorije te upišete i iznos koji možete potrošiti na svaku od stavki. Tako ćete znati na kojim točkama možete dodatno uštedjeti, a u koje vrijedi dodatno investirati. Osim toga, osjećat ćete se smirenije, jer imate jasan prikaz vaših financijskih obveza do kraja godine.

#NAPRAVITE POPIS POKLONA
Bez obzira jeste li strastveni oko kupovine poklona ili taj zadatak radije prepuštate nekome drugome, važno je da ovih blagdana napravite detaljnu listu svih osoba kojima želite kupiti poklon. Uz listu napišite i prijedlog poklona, cijenu istoga te mjesto na kojem možete isti kupiti. Naša preporuka je da to napravite do kraja 11.mjeseca, kako biste izbjegli blagdansku shopping groznicu i s osmijehom na licu pozdravili 12.mjesec.

#NAPRAVITE LISTU ZA PRIPREMU KOLAČA I KUPOVINU NAMIRNICA
Ok, postoji li slađi dio blagdana od pripreme (i jedenja) kolača? Zapišite u rokovnik sve recepte koje želite isprobati ovih blagdana, kao i popis namirnica koje će vam trebati za iste. Dodajte i recepte za blagdanski ručak i već ste odradili velik dio pripreme za blagdane.

blagdani 1

 

#ISPLANIRAJTE SVA DRUŽENJA
Baletne predstave, koncerti, projekcije filmova, druženje s prijateljima – zapišite u rokovnik sve događaje koje želite posjetiti i organizirajte vaše vrijeme u skladu s njima.

#NAPRAVITE LISTU DEKORACIJA ZA BLAGDANE
Već danas posjetite vašu ostavu i pregledajte dekoracije koje imate. Zapišite one koje trebate kupiti i svakako pretražite društvene mreže za kreativne ideje za dekoracije i blagdansko uređenje doma na potpuno nov način.

 

blagdani 2

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: