Vikend navike uz koje ćete imati produktivniji radni tjedan

POSAO & ŽIVOT
6.9.2019.

Vikendima se i veselimo jer oni podrazumijevaju uživanje u društvu dragih ljudi, opuštanje i punjenje baterije bez žurbe i mnoštva obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga to vrijeme maksimalno koristimo za kvalitetne aktivnosti koje će nas inspirirati, motivirati i pripremiti za novi radni tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključ pomno iskorištenog i isplaniranog vremena za vikend upravo je priprema i organizacija, a ovo su navike uspješnih ljudi kojima oni vjeruju na putu usavršavanja vikend rutine koja će im olakšati svakodnevicu. 

PETAK KORISTITE KAO PRIPREMU ZA PONEDJELJAK

Prije nego se u potpunosti odmaknete od društvenih mreža, poslovnih obveza, to-do lista, petak poslijepodne iskoristite kao pripremu za ponedjeljak ujutro. Počistite radni stol, napravite listu obveza za ponedjeljak, organizirajte email i svakako provjerite trebate li još što kupiti u trgovini prije dolaska doma. 

ISPLANIRAJTE AKTIVNOSTI ZA VIKEND

Kako biste bili sigurni da ćete se moći posvetiti hobijima, okvirno isplanirajte svoje obveze i aktivnosti kroz vikend. Vrijeme za čitanje, vrijeme za druženje s prijateljima, vrijeme sa obitelji... – tako ćete biti sigurni da će vaš vikend biti savršen balans zabave, obveza i druženja s najmilijima.

MAKSIMALNO ISKORISTITE JUTRA ZA AKTIVNOSTI KOJE VOLITE

Dodatnih sat vremena sna se ne čini kao loša ideja, no, ako nastavite i vikendom ustajati u periodu u kojem se inače budite i radnim danima, to će sjajno utjecati na vašu motiviranost i produktivnost kroz dan. Tih sat vremena iskoristite za sebe, te jutarnji mir i tišinu koristite za tjelovježbu, meditaciju, čitanje ili neki beauty ritual koji će se pobrinuti da dan počnete na najslađi mogući način i po vašoj mjeri.

SHOPPING NAMIRNICA I ČIŠĆENJE SI NEMOJTE ZAPISATI KAO VIKEND OBVEZU

Vikend biste trebali koristiti za relaksaciju, a ne druženje uz aparate i sredstva za čišćenje. Pokušajte kreirati naviku da kroz tjedan čistite jedan po jedan dio vašeg doma i vikend dočekate odmorni, s čistom posteljinom i uredno posloženim interijerom. 

 

POSAO & ŽIVOT , 6.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno