3 savjeta za još veću produktivnost na radnom mjestu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta za još veću produktivnost na radnom mjestu

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
21.1.2020.

Bez obzira je li vaše radno mjesto u uredu, doma, u omiljenom cafeu ili se stalno mijenja, postoje jako važni i praktični trikovi koji će vam pomoći da vaša produktivnost uvijek bude na svom vrhuncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš napredak u karijeri i nastavak fokusiranog rada uvelike ovise o produktivnim satima na radnom mjestu i zato je jako važno da usvojite neke navike koje će vam pomoći da se riješite svega što vas je dosada sputavalo da briljirate na poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezdrava natjecanja, prikovanost za stolicu, stalno provjeravanje maila i mobitela, nedovoljan networking, zatrpavanje poslom i nezdrava hrana samo su neki od razloga zašto prebrzo osjetite umor tijekom radnog dana. Kako pobijediti kreativne blokade, konstantno ometanje, gubljenje motivacije i gubitak fokusa, otkrijte kroz 3 jednostavna savjeta koja donosimo u nastavku.

ISPLANIRAJTE VRIJEME ZA PAUZE

Kada se uistinu čini kako vaša TO-DO lista nikada ne prestaje, nemojte raditi brojne pauze jer uvijek je bolje da se u potpunosti fokusirate jedan i pol sat na ono što trebate raditi i nakon toga napravite malenu pauzu nego da radite puno malenih pauza unutar jedan i pol sat. Ako vam treba predah, u svoj planer svakih sat i pol do dva sata napravite mjesta za 5-10 minutnu pauzu uz koju ćete se resetirati, stići posložiti misli, možda se sjetiti nečeg važnog ili jednostavno javiti se vašim najbližima. Kada ste na pauzi, uistinu budite na pauzi, idealno van ureda, bez mobitela i u inspirativnom okruženju koje će vam dopustiti da povratite energiju i opustite se kako biste se opet mogli svježi vratiti za radni stol.

KADA USRED RADA BUDETE HTJELI PROVJERITI E-MAIL, JEDNOSTAVNO NEMOJTE

Stalno provjeravanje maila utječe na vašu kreativnost, ometa vas u radu, prekida tijek vaših misli, ritam rada i zanesenost te može utjecati u velikoj količini na vašu produktivnost onog trenutka kada ste odlučili baciti pogled na mail. Kada radite, prvih dva sata uvijek rezervirajte za najkreativnije i one poslove i zadatke koji oduzimaju najviše vaše energije, kritičkog razmišljanja i kreativnosti, a nakon toga rezevirajte vrijeme za odgovaranje na mailove. Ukoliko smatrate da mailove nekih vaših kontakata trebate vidjeti čim pristignu, postoji opcija VIP maila koja vam dopušta da odredite za koje kontakte želite da vas notifikacija odmah obavijesti o novom mailu.

RAZVIJTE VEĆE SAMOPOUZDANJE

Vaš natjecateljski duh na radnom mjestu neka bude sa onom osobom koja ste bili jučer ili prije pet minuta. Jednostavno nastavite raditi ono u čemu ste najbolji i ostanite tome posvećeni i nemojte se pretjerano opterećivati načinom na koji druge osobe rade stvari koje i vi radite. To ne samo da će razviti toksične emocije u vama nego će utjecati na vašu motivaciju, produktivnost, fokus na rad i na kraju kreativnost koja vas prvenstveno razlikuje od bilo koga drugog.

SAVJET PLUS:

  • Rad u cafeu ili uredu s više ljudi – odličan trik za fokus je slušanje omiljene glazbe ili playlisti koje će potaknuti vašu kreativnost i dopustiti vam da uđete u svoju produktivnu zonu bez žamora tuđih razgovora u pozadini.
     
  • Rad na terenu – udobna odjeća i obuća vaši su najbolji prijatelji.
     
  • Rad doma – pogled na prozor, svježe svijeće i još par detalja na vašem stolu definitivno će utjecati na vašu produktivnost i pomoći vam da se osjećate kao da ste zaista izašli iz kuće i došli u svoj chic ured.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno