3 savjeta uz koja ćete imati ispunjen i produktivan vikend - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta uz koja ćete imati ispunjen i produktivan vikend

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
13.10.2018.

 Vikend je rezerviran za slatke male rituale koji odmaraju tijelo i um. I dok je za neke od nas omiljeni dio vikend rutine upravo uživanje u prepečenom kruhu i dugo tuširanje, drugi vole čitati, a treći raditi u cvijetnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka od ovih aktivnosti pomaže nam da se odmaknemo od ubrzanog tempa života i da se na jedan dan u potpunosti okrenemo aktivnostima koji ispunjavaju našu, ali i svakodnevnicu.
Kako biste uistinu imali lijep i pametno isplaniran vikend, važno je usvojiti par navika uz koje nećete imati dojam kao da je vikend proletio ispred vas dok ste rekli odmor.

# NEKA VAŠA BUDILICA ZVONI U ISTO VRIJEME KAO I RADNIM DANOM
Itekako je važno da i vikendom ostajete vjerni radnoj rutini te navikavate i vaše tijelo da prati ritam koji ste kreirali kroz radni tjedan. Na taj način organizam će naučiti prirodno se buditi u isto vrijeme i motivirati vas da iskoristite maksimum od svakog dana. Više nećete ostavljati slobodan prostor za ljenčarenje, neproduktivnost i gubljenje vremena. Nemojte dozvoliti da vas činjenica da je danas subota, kišni dan ili jednostavno nedostatak motivacije izbaci iz ritma koji provjereno djeluje!

 

vikend1

 

#POSVETITE VRIJEME TJELOVJEŽBI
Vježbanje nije usmjereno samo na naš izgled. Ono nam pomaže da budemo energični, manje boležljiviji, ali i uči nas da krenemo u borbu protiv naših loših navika. Nagrada koja slijedi (poletnost, osjećaj sreće zbog završenog treninga) dat će vam snagu i motivaciju za cijeli dan.

#ISPLANIRAJTE VIKEND
Možete biti spontani, no, trebate imati ključne točke vašeg rasporeda. Razmislite koje ciljeve želite ostvariti kroz vikend, koje obveze želite riješiti i podijeliti ih kroz dan. To će vam pomoći da se organizirate i uživate u benefitima unaprijed isplaniranog menija, druženja s prijateljima i reorganiziranog balkona koji je bio jedan od zadataka na vikend listi prioriteta. Raspored pripremite ujutro, kako biste se svježi i odmorni pripremili na sve što vas čeka kroz naredna dva dana.

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno