3 modne knjige kojima se veselimo ove jeseni!

MODNE VIJESTI
19.8.2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Jesen, osim što pred nas postavlja par novih trendova, Fashion Night Out, tjedne mode i par modnih dokumentaraca, našu svakodnevnicu će začiniti i par knjiga o modnim velikanima.  Ove knjige će se naći na waiting listama, a donose biografije o Christianu Dioru i Christobalu Balenciagi, te aforizme Karla Lagerlfelda.  


Christian Dior. Multifaceted genius by Isabelle Rabin

Isabele je dugo vremena radila na francuskom modnoj stranici, surađivala je i sa Ellom, a sada je kroz knjigu odlučila pokazati rad, djelovanje i talent čovjeka koji je od 1947. i New Look kolekcije unio revoluciju u modni svijet.
Zašto je Dior postao sinonim za visoku modu, te kako je Christian ujedinjavao ljubav prema modi, fotografiji i arhitekturi, saznat ćete kroz knjigu koja je u prodaji od 29.7.

Balenciaga. Aristocrat high fashion by Mary Blume

Cristobal Balenciaga vrlo se rijetko pojavljivao u javnosti, izbjegavao je bilo kakve intrige o svom životu, te nije davao nikakve komentare o privatnom životu. Francuski novinari su se trudili saznati više o čovjeku koji je postavio temelje haute cuture mode i koji je ostavio velik trag na žensko odijevanje, no, tek su kasnije, kroz osobne komentare njegovih zaposlenika uspjeli saznati više o ovom tajanstvenom i talentiranom dizajneru. I Mary je kroz osobna priznanja njene zaposlenice u dućanu u Parizu uspjela prikazati profil Christobala. Knjiga će se na policama dućana naći 15.8.

books_0

 "The wisdom of life. Philosophy of style" by Karl Lagerfeld

Lagerfeld je toliko svijet zaokupio svojim komentarima, da je i kreirana i nova riječ za njegove britke i iskrene komentare – karlizmi. Ova knjiga donosi njegove komentare o modi, ženama, umjetnosti, politici, ali i priča o njegovom privatnom životu, vezama, slabostima i mnogo više.
Knjiga će se u prodaji naći 26.8.

 

MODNE VIJESTI , 19.8.2013.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno