3 modne knjige kojima se veselimo ove jeseni!

MODNE VIJESTI
19.8.2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Jesen, osim što pred nas postavlja par novih trendova, Fashion Night Out, tjedne mode i par modnih dokumentaraca, našu svakodnevnicu će začiniti i par knjiga o modnim velikanima.  Ove knjige će se naći na waiting listama, a donose biografije o Christianu Dioru i Christobalu Balenciagi, te aforizme Karla Lagerlfelda.  


Christian Dior. Multifaceted genius by Isabelle Rabin

Isabele je dugo vremena radila na francuskom modnoj stranici, surađivala je i sa Ellom, a sada je kroz knjigu odlučila pokazati rad, djelovanje i talent čovjeka koji je od 1947. i New Look kolekcije unio revoluciju u modni svijet.
Zašto je Dior postao sinonim za visoku modu, te kako je Christian ujedinjavao ljubav prema modi, fotografiji i arhitekturi, saznat ćete kroz knjigu koja je u prodaji od 29.7.

Balenciaga. Aristocrat high fashion by Mary Blume

Cristobal Balenciaga vrlo se rijetko pojavljivao u javnosti, izbjegavao je bilo kakve intrige o svom životu, te nije davao nikakve komentare o privatnom životu. Francuski novinari su se trudili saznati više o čovjeku koji je postavio temelje haute cuture mode i koji je ostavio velik trag na žensko odijevanje, no, tek su kasnije, kroz osobne komentare njegovih zaposlenika uspjeli saznati više o ovom tajanstvenom i talentiranom dizajneru. I Mary je kroz osobna priznanja njene zaposlenice u dućanu u Parizu uspjela prikazati profil Christobala. Knjiga će se na policama dućana naći 15.8.

books_0

 "The wisdom of life. Philosophy of style" by Karl Lagerfeld

Lagerfeld je toliko svijet zaokupio svojim komentarima, da je i kreirana i nova riječ za njegove britke i iskrene komentare – karlizmi. Ova knjiga donosi njegove komentare o modi, ženama, umjetnosti, politici, ali i priča o njegovom privatnom životu, vezama, slabostima i mnogo više.
Knjiga će se u prodaji naći 26.8.

 

MODNE VIJESTI , 19.8.2013.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno