3 kultna filma koja gledamo svake godine kao uvertiru u blagdansku sezonu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 kultna filma koja gledamo svake godine kao uvertiru u blagdansku sezonu

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
9.11.2023.

Svaka sezona sa sobom nosi određeni ambijent kojem se posebno radujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zima je ona koja nas uvijek asocira na hladne dane i snijeg, ali kao najljepši kontrast tome, na toplinu koja uđe u naše domove. Vatra, omiljeni kakao, dekica i filmovi brzo postanu svakodnevni ritual zbog kojeg se radujemo što prije doći doma.

 Ono što daje poseban šarm zimskom ambijentu je i blagdansko vrijeme, kada nas na sve strane okružuje svjetlost lampica i miris kolača s jabukom i cimetom. Još par filmskih klasika koji dočaravaju upravo takvu atmosferu i praznično raspoloženje može početi.

Mi danas donosimo 3 klasika koja svi rado gledaju iz godine u godinu.


The Holiday

Ovo je film koji donosi blagdansku magiju u vaš dom. Priča o dvije djevojke koje se ne poznaju i koje se odluče međusobno zamijeniti za dom, kako bi sebi priuštile novo iskustvo za blagdane. Kako to obično i biva u Holywoodskim filmovima, prilikom razmjene pronađu ljubav, ali i izgrade nova prijateljstva. Idiličan ambijent donosi i lokacija pitoresknog engleskog sela u koje ćete poželjeti otići s prvom pojavom snježnih pahulja. Film ćete obožavati i zbog odlične glumačke postave koju čine Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet i Jack Black.

Love Actually

Još jedan blagdanski klasik na Netflix listi filmova koje uskoro gledamo. Radnja filma se odvija u Londonu, par tjedana pred božićne praznike i prati nekoliko glavnih aktera čiji se životi isprepliću. Osim što volimo gledati Hugh Granta i Colin Firtha koji su sinonimi za romantične komedije, odlična je i praznična atmosfera koja se provlači kroz film. Uz to, pred malim ekranima će vas držati intrigantna priča o različitim ljubavima prikazana na humorističan način.

Home Alone

Svi znamo da je ovo film bez kojega blagdani ne mogu proći. Iako vjerojatno već možete citirati svaki dio filma i znate svaku sljedeću scenu, moramo priznati da nekako uvijek završimo na kauču ispred malih ekrana, gledajući ga po tko zna koji put. Posebna kombinacija blagdanskog ambijenta, komedije i topline, vraća ga na ovakve liste iz godine u godinu. 


* * *
Naslovna fotografija: @dianaatli

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno