3 brza i jednostavna načina kako poboljšati fokusiranost - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 brza i jednostavna načina kako poboljšati fokusiranost

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
2.4.2017.

Baš kada novi tjedan kuca na vrata i vi ne možete vjerovati da je vikend već gotov i vaš vas posao čeka, stižemo mi sa sjajnim savjetima kako poboljšati svoju fokusiranost uz koju ćete uz produktivniji rad završiti posao puno brže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Iako se čini da je to nemoguće, ponedjeljkom možete pokazati motiviranost i usklađenost u radu, ali i iskoristiti dan od jutra do mraka, uz pravilnu prehranu i pozitivno razmišljanje, naravno. Osim toga, ovo su tri stvari koje biste također trebali uzeti u obzir.

#1 Pravilo 20-20

Svako 20 minuta rada uzmite kratku pauzu od 20 sekundi. Toliko vam je dovoljno da se opustite, napijete vode ili jednostavno sjedite i ne razmišljate o ničemu. Dokazano je i da vam veće treptanje za vrijeme pauze može povećati fokusiranost za vrijeme rada jer ćete ovlažiti oči i biti ćete spremniji za malo duži rad za kompjuterom ili pisanje i sl.

#2 Odmaknite se od radnog stola

Da, ponekad se od njega morate odmaknuti, prošetati, raščistiti misli i onda se vratiti papirima i računanju. Primijetiti ćete i sami da nakon te male pauze lakše uhvatite greškicu koja vam se potkrala, a zbog koje do maloprije niste mogli završiti posao jer niste znali gdje ste pogriješili, a i biti ćete puno izdržljiviji za vrijeme radnih sati.

nasl3

#3 Koristite planer

Izaberite jedan po svojoj želji i ovisno o svojim potrebama, odredite mu namjenu i krenite sa planiranjem. Kada na papiru imate zapisane sve obveze jednu ispod druge, biti će vam lakše prioritizirati ih, posložiti, odrediti im potrebno vrijeme za izvršavanje, pa ih na kraju sve i izvršiti i to u zadanom roku, Ključ dobrog planiranja uz pomoć planera je korištenje istog na dnevnoj bazi. Vjerujte, bit ćete nam zahvalni. P.S. Naša preporuka je omiljeni planer za žene, CHICovnik.

Za MODAMO.info piše: Marija Perić
Foto: pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno