#25thSFF: Tko su ovogodišnji dobitnici nagrade Srce Sarajeva?

EVENT
23.8.2019.

Ovogodišnje jubilarno izdanje festivala ugostilo je rekordan broj filmova, njih čak 270, u 18 različitih programa iz 56 zemalja, od čega je 68 imalo svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć su u Narodnom pozorištu dodijeljene i nagrade Srce Sarajeva najboljim redateljicama i redateljima, glumicama i glumcima, kao i dugometražnim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima koji su prikazani u okviru Takmičarskog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrani film upravo je film bh.redateljice Ene Sendijarević 'Take Me Somewhere Nice', koja se pred mnogobrojnom publikom u pozorištu zahvalila za podršku i potporu cijelog tima na setu snimanja filma.

Svi dobitnici nagrade 'Srce Sarajevo' na pozornici Narodnog pozorišta

Srce Sarajeva za najboljeg redatelja/icu dobio je turski redatelj Emin Alper za film 'Priča o tri sestre'. Nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca dobio je Levan Gelbakhiani za ulogu u filmu 'A onda smo plesali', dok je Srce Sarajeva za najbolju glumicu dobila Irini Jambonas koja ima glavnu ulogu u filmu 'Ukrug'.

Levan Gelbakhiani

Specijalnu nagradu žirija Takmičarskog programa - dokumentarni film dobio je film 'Gomila materijala' bh. autorice Sajre Subašić, dok je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film dobio redatelj Hilal Baydarov za film 'Kad su rasle japanske jabuke'.

Srce Sarajeva za najbolji studentski film dobio je film 'Sherbet', a ostale dobitnike pogledajte klikom OVDJE.
 

EVENT , 23.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

sff.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno