Zaboravi na grudvice u zobenoj kaši: Ova blendirana verzija će ti se zapravo svidjeti
Tekst:Ada Ćeremida
GOURMET
Zobena kaša je zdrav, brz i ukusan obrok, ali mnogi ljudi se suočavaju s problemom njezine teksture. Ovaj blendirani recept za zobenu kašu daje joj kremastu, glatku teksturu koja oduševljava.
Ovaj jednostavan trik donosi potpuno novu dimenziju vašoj jutarnjoj rutini. Uživat ćete u savršenoj, kremastoj zobnoj kaši koja će vas oduševiti, za samo 10 minuta. Otkrijte kako brzo možete pripremiti ovaj ukusan doručak sa receptom koji je pun energije.
Foto: @foodforarixx
Sastojci:
- 1 šolja zobenih pahuljica
- 2 šolje mlijeka (ili bilo koje biljnoe alternative)
- 1 kašičica meda ili javorovog sirupa
- 1/2 kašičice vanilin šećera
- Prstohvat soli
- Topping po izboru (svježe voće, orašasti plodovi, sjemenke, jogurt ili cimet)
Priprema:
Prvo, u srednje velikoj šerpi, zagrijte mlijeko do ključanja, a zatim dodajte zobene pahuljice i prstohvat soli. Smanjite temperaturu i kuhajte 5-7 minuta, povremeno mješajući, dok pahuljice ne postanu mekane i tečnost se upije. Kada se skuhaju, sklonite ih sa vatre i ostavite da se malo ohlade, a zatim ih prebacite u blender. Dodajte med ili javorov sirup i vanilu. Blendajte na visokom nivou 30 sekundi do 1 minut, dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Na kraju, prelijte kašu u činiju i dodajte svoje omiljene toppings.
Foto: @georginaburgess_
Uživajte u savršeno glatkoj, kremastoj zobenoj kaši. Savršen je način da uživate u prednostima kaše bez teksture koja vam možda nije omiljena.
***
Naslovna fotografija: @josefinevogt