4 ženske priče o strasti i poduzetničkom uspjehu na zanimljivom eventu u SC ALTA - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 ženske priče o strasti i poduzetničkom uspjehu na zanimljivom eventu u SC ALTA

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
11.3.2024.

Svijetu je uvijek potrebna još jedna ženska priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uvijek nam je potreban i još jedan podsjetnik na sjajne stvari koje žene rade svakog dana za svoje okruženje i svijet. Svakodnevno imamo priliku iznova se uvjeriti u to koliko žene mijenjaju svijet i dobiti dodatni vjetar u leđa inspirativnim životnim pričama i poduhvatima. Vjerujemo da ste i sami nekoliko puta bili inspirisani i pokrenuti pričama i iskustvima snažnih žena koje vas oduševljavaju svojim snovima, strašću i načinima na koje se nose sa žongliranjem između svega što uspješna žena jeste. 

Bilo da birate ustati u pet ujutro kako biste započeli dan svojom svakodnevnom rutinom, raditi od kuće ili imate druge, različite načine koji vas svakodnevno pokreću i motivišu, dodatna inspiracija i podsjetnik na određene vrijednosti, uvijek su dobrodošli
Bosna i Hercegovina je zemlja odvažnih žena koje su se odlučile na pokretanje vlastitih biznisa ili su na rukovodećim pozicijama internacionalnih kompanija. Njihovi karijerni putevi, uspjesi kao i neuspjesi te izazovi u branšama u kojima rade, inspirativni su za sve nas. Na eventu čiju atmosferu vam želimo prenijeti, izdvojile su se četiri odvažne žene
Shopping centar  ALTA već nekoliko godina pruža podršku poduzetnicama, organizacijom bazara “Ženska posla” koji je do sada ugostio mnogobrojne talentovane žene. Osmomartovska panel diskusija "Ženska posla" održana je u atmosferi restorana Vapiano i uz ukusnu hranu, kafu te muzički performans prve ženske članice FM JAM DJ ekipe - Emine Vejzović (DJ Forrora).
Moderatorka panela "Ženska posla" bila je Kristina Ljevak Bajramović, novinarka, urednica i menadžerica s iskustvom u medijima. Sa svojim sagovornicama i prisutnima damama razgovarala je o izazovima s kojim se susreću žene poduzetnice, ali i o onim koji su bliski svima nama, a koji se tiču svakodnevnog balansiranja između privatnog i poslovnog života.

Jedna od panelistica bila je Berina Stambol, generalna direktorica za BiH kompanije International Health. Vjerujemo da ste je već dobro upoznali kroz naš zajednički razgovor o majčinstvu te da je upravo zbog toga Berina prisutnima pružila konkretne savjete o balansiranju između karijere i privatnog života.


Berina Stambol


Erna Saljević, influencerica i osnivačica Anre/Atelje71 je jedna od sagovornica ovog panela koja se svojom svakodnevnom komunikacijom na društvenim mrežama ističe motivacijom i podrškom koju pruža ženama. Ovaj put rado je podijelila savjete koji se tiču poduzetništva, kreiranja vlastitog brenda te inspiracije.


Erna Saljević


Ovaj spoj kreativnosti koje su unijele ove dvije dame, rame uz rame sa Enidom Kajević, fotografkinjom i vlasnicom Studio Soba, te Elmom Hadžifejzović, content creatoricom i vlasnicom Ogledalce frizerskog salona & Ogledalce Cosmetic Concepta, sigurno je jedan od onih koji daju vjetar u leđa.


Enida Kajević


Toj kreativnosti dodajmo i višegodišnje iskustvo na polju poduzetništva te brojnih izazova koje to nosi sa sobom i imamo formulu za jedan ženski razgovor nakon kojeg odlazite napunjeni dobrom energijom i inspiracijom.

 

Elma Hadžifejzović


Sa željom da suština Međunarodnog dana žena ne bude zanemarena, prizemlje shopping centra postajalo je platforma za promociju i prodaju radova poduzetnica, podržavajući njihovu kreativnost i poduzetnički duh. 

Tatjana Kovačević Vidović, vlasnica TAKO studija keramike bila je najsretnija učesnica koju je SC ALTA nagradio je edukacijom u Centru za poslovnu edukaciju (CPE), podržavajući tako daljnji razvoj ženskog poduzetništva i obrazovanja.


* * *
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci