Zenica: U ovom cafeu sa velikim cvjetnim dekoracijama osjećat ćete se kao u Parizu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zenica: U ovom cafeu sa velikim cvjetnim dekoracijama osjećat ćete se kao u Parizu

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
21.9.2022.

Kad se spoje kava, uživanje u omiljenim slasticama i prekrasan romantičan ambijent okupan u pastelne boje i cvijeće, lako je osjećati se kao da smo upravo stigli u Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Takav osjećaj u nama je probudilo uređenje novootvorenog cafea i slastičarnice u Zenici pod nazivom Velvet cafe. I sami naziv cafea nagovještava da nas unutra očekuje posebno iskustvo i mjesto idealno za odmaranje i francuski joie de vivre. Nas su odmah osvojile boje i odlična kombinacija 3D cvijeća i zlatnih detalja koji su interijeru brzo dali luksuznu notu. Podovi i veliki lusteri stvorili su ekskluzivnost i uglađenost tako da će vas ovo mjesto zaista transportirati u Francusku dok ste još uvijek u BiH.

 Kad smo Almu, vlasnicu cafea, pitali što je bila inspiracija za uređenje i tko potpisuje uređenje, s nama je podijelila: „Kad smo kupili naš prostor (suprug i ja), imali smo viziju, međutim za neke detaljnije stvari trebala nam je pomoć arhitektice, tako da smo angažovali Nives Lučić Muslić. Nives je pratila moje smjernice i želje, i projekat je ispao dobar. Međutim ja nisam bila u potpunosti zadovoljna, pa sam izmijenila stolice, moleraj, pločice, vrata, stepenište, stolove.. Uglavnom za grube radove zaista sam pratila Nives, ali kad je došlo do opipljivijih stvari rekla bih da je sve to mojih ruku djelo. Inspiraciju sam pronalazila svugdje. Mnogo sam putovala i viđala nestvarne lokale i odlučila da poklonim jedan drugačiji caffe Zenici. I sve ostalo je historija. :)“

 

***
Naslovna fotografija: Velvet cafe

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno