Zelene pločice u kupatilu su i dalje rastući hit. Inspirišite se ovim interijerima. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zelene pločice u kupatilu su i dalje rastući hit. Inspirišite se ovim interijerima.

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
23.5.2024.

Užurban način života zahtjeva pronalazak onog malog djelića mira i tišine u toku dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dok svi svoj mir pronalazimo na različite načine, neočekivano otkrivamo da kupatilo može pružiti tu atmosferu. Kupaonica prestaje biti prostorija za obavljanje osnovnih higijenskih potreba te je vremenom postala naša mala oaza mira. 

 

Foto: @corey.lohmann.design


Upravo to je razlog zbog kojeg sve više ljudi teži ka stvaranju atmosfere u kupatilu koja će biti mjesto za bijeg od svakodnevnog stresa i briga. Jedan od ključnih elemenata koji može transformirati kupatilo u prostoriju mira i harmonije su zelene pločice.

 Sigurno znate da su zelene pločice u kupatilu trend već neko vrijeme, no, koliko dugo ostaju omiljeni izbor čini se da dobijaju status klasika. Zelena boja ima smirujući efekat na um i tijelo, asocira na prirodu i osjećaj svježine. Kada se kombinuje sa prirodnim elementima poput drveta ili kamenih detalja, zelene pločice mogu stvoriti atmosferu kao iz spa centra u udobnosti vašeg doma.

 

Foto: @corey.lohmann.designNaravno, važno je pratiti i praktičnost pri uređenju prostorija, a zelene pločice se lako održavaju i pružaju dugotrajnu svježinu u kupatilu. Bez obzira na koju nijansu zelene se odlučite sigurni smo da ćete stvoriti intimnu atmosferu koju očekujete. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @stiljames.interiors

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno