Zdravo i slasno by Bonjour.ba & Mercator: Arancini kuglice s rižom i mozzarellom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zdravo i slasno by Bonjour.ba & Mercator: Arancini kuglice s rižom i mozzarellom

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
6.11.2023.

Arancini – omiljena sicilijanska delicija koja u svojoj hrskavoj korici krije rižu i razne sočne nadjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovu malu simfoniju okusa oblikovanu u kuglice, u vaše domove donosi Belma Halilović, kreirajući još jedan ukusan recept za našu rubriku Zdravo i slasno by Bonjour.ba & Mercator. Uz ovaj recept, kroz svaki zalogaj u mislima možete otputovati na jug Italije, uz neke od njihovih omiljenih namirnica, poput mozzarella sira i tune.




Belma nam donosi savršen način kako klasične sastojke poput riže pripremiti na novi način koji će zasigurno osvojiti i sve vaše ukućane, a što je najvažnije, delicija će biti spremna u trenu.

Trenutak kada prepolovite arancini u srcu kojeg se krije istopljena mozzarella i vašim se domom pronese neodoljiv miris, znat ćete zašto Talijani ovo ističu kao jedno od omiljenih tradicionalnih jela. Požurite po nekoliko sastojaka potrebnih za izradu jela koje, kao i obično, možete pronaći u Mercator trgovinama i zabavite se testirajući recept koji će unijeti osvježenje u kuhinju.




Arancini di riso sastojci

  • Ocean Tuna komadi
  • Garden Good kukuruz šećerac
  • Bijela riža dugog zrna
  • Parmezan
  • Mini mozzarella
  • Mercator brašno
  • Mercator jaja
  • Krušne mrvice





Priprema

Skuhati rižu po upustvu sa vrećice, u ovom slučaju, jedna velika šolja riže na šolju i pol vode.

U zdjeli pomiješati ocijeđenu tunu u komadima, kukuruz, parmezan, sol i biber. Dodati prohlađenu rižu i sve lijepo sjediniti. Vaditi loptice, razvući ih na dlan. Na sredinu staviti mini mozzarellu pa zatvoriti sa svih strana. Pohovati u brašno, pa u jaje i na kraju u prezlu (začiniti prezlu sa soli i crvenom paprikom). Za kraj, pržiti sa svih strana i vaditi na ubrus.




Belma
donosi i prijedlog za serviranje: poredati kuglice na paradajz sos i posuti svježim peršunom.




Naš prijedlog – zastati, usporiti s danom i po uzoru na Talijane, uživati u svakom zalogaju!

* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci