TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 17.2.2019.

Pad koncentracije, želja za nečim slatkim ili potraga za brzim izvorom energije za vrijeme pauze na poslu – više je povoda zbog kojih često doma ili na radnom mjestu biramo nezdrave grickalice ili energetske čokolade koje kriju dosta šećera. Upravo zbog toga sve su popularnije raw energetske okruglice koje možete pripremiti doma za samo deset minuta, od namirnica kontroliranog podrijetla i u nji

Pad koncentracije, želja za nečim slatkim ili potraga za brzim izvorom energije za vrijeme pauze na poslu – više je povoda zbog kojih često doma ili na radnom mjestu biramo nezdrave grickalice ili energetske čokolade koje kriju dosta šećera. Upravo zbog toga sve su popularnije raw energetske okruglice koje možete pripremiti doma za samo deset minuta, od namirnica kontroliranog podrijetla i u njima uživati bez grižnje savjeti u svim prilikama. Mi smo pronašli jedan sjajan recept koji će razveseliti cijelu obitelj.
 

 

Sastojci:

- 200 g badema
- 200g indijskih oraščića
- 150 g datulja
- 30g chia sjemenki
- 4 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice agava sirupa

Priprema:

U blenderu miksajte bademe i indijske oraščiće do brašna, dodajte datulje i ostale sastojke te miksajte dok se smjesa ne sjedini, po potrebi dodajte još zaslađivača. Oblikujte u kuglice i servirajte odmah ili spremite u hladnjak za naknadnu konzumaciju.


Recept via Mihaela Devescovi/ www.sirovahrana.hr
 

Foto: pinterest.com


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!