TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 19.6.2015.

Novinarima Coveteura uspjelo je zaviriti u još jedan celebrity dom. Na rasporedu je ovaj put bio dom i ormar poznatog modela, voditeljice i strastvene kuharice – Chrissy Teigen!

Chrissy je jedan od onih modela koji njeguje besprijekoran casual stil, kojeg redovito začini nekim edgy dodacima ili seksipilnim izrezima.
Njen ormar je šarolik mix bazičnih i trendovskih komada, a ima zavidnu kolekciju cipela, torbi i sunčanih naočala. Supruga glazbenika Johna Legenda obožava kombinirati high street i high end komade. Tako ćete u njenom ormaru tik do upečatljive Balmain jakne pronaći savršenu ljetnu haljinicu na bretele u potpisu branda XOXO. I dok je Balmain kožna jakna sigurno investicija, kako Chrissy kaže, to je investicija koja će vam služiti više nego ijedan drugi komad. Otkrila je i da je jako uzbuđena oko svoje kuharice, te da obožava jesti jako začinjenu hranu. Kako izgleda ormar ovog poznatog modela, saznajte u nastavku.

{gallery}2015/2015_06/ormar{/gallery}


Bonjour

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

TEKST: Ada Ćeremida

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta! Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.

Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. 

Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

 



Sastojci:

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna

  • 150 g šećera

  • 3 jaja

  • 50 ml vode

  • 1 kašičica gustina

  • 50 g maslaca (opcionalno)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 g šećera u prahu

  •  300 ml toplog mlijeka

  • 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)

  • Korica limuna i svježa menta za dekoraciju



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_2


Priprema:  

Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne. 

Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom. 



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_3


Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. 

Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
 

Foto: @julia_kunchevskaya


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!