TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 7.11.2019.

Prije nešto više od godinu dana Kylie Jenner preselila se u novi dom u Hidden Hillsu za čije je uređenje bio zadužen Martyn Lawrence Bullard.

Prilikom osmišljavanja interijera njenog obiteljskog doma, imala je par jasnih smjernica. Željela je kreirati funkcionalan prostor te postići svježu i zabavnu atmosferu u kući.

Boje su bile ključne, posebice ružičasta za koju je htjela da se ističe u cijelom domu.


Dama koja je izgradila kozmetičko carstvo pazila je na svaki detalj, kako bi svaki kutak doma bio baš po njenoj mjeri.


U dnevnom boravku, Kylie i njezini gosti mogu se zavrtjeti na ljuljačkoj Jima Zivica, ali i uživati u jelima u blagovaonici koju krase Damien Hirst posteri s motivima leptira te custom made pink stolice.



Iako u radnoj sobi vlada zabavan miks trendi detalja, boja i ukrasa koji privlače pozornost, dnevni boravak ipak dolazi u nešto neutralnijim nijansama koje su naglašene pomno biranim ukrasima.

Duž stubišta pronaći ćete i Marily Monroe portrete koje potpisuje Andy Warhol, dok ćete u sobi za zabavu uz fliper, bilijar, Saint Laurent dasku za surfanje pronaći i razne društvene igre.
Svaka prostorija, iako obogoćena s mnoštvo boja, uzoraka i tekstura izgleda povezano i stilski osmišljeno do u najsitniji detalj. Pogledajte.


Bonjour

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.

Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.

 



Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna. 

Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.

 

 

Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom


bonjour_ba_lactalis_012
 

Sastojci (za 2 osobe):  
 

  • 150 g paste (penne, fusilli, farfalle...)
  • 1 pakovanje Somborske fete (275g)
  • 250–300 g cherry paradajza
  • 3-4 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Sušeni origano ili italijanski začini
  • Svježi bosiljak, menta, rukola (po želji)
     

bonjour_ba_lactalis_01

bonjour_ba_lactalis_02
 

Priprema:    

Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.


bonjour_ba_lactalis_03

bonjour_ba_lactalis_04


U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju.  Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.


bonjour_ba_lactalis_06

bonjour_ba_lactalis_08
 

Foto: Lactalis PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!