Zavirili smo u preuređeni caffe Index u Mostaru čije uređenje potpisuje Fasada

INTERIJERI
13.7.2020.

Arhitektonski studio Fasada kojeg čine Nada Komadina i Martina Milićević dobio je kreativan zadatak - popularnom caffeu dati sasvim novi, svježi i moderan izgled. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan pogled na interijer i instant ćete primijetiti da ovaj prostor spaja toplu, cozy atmosferu i nekoliko posljednjih trendova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina nam je otkrila više detalja o inspiraciji za samo preuređenje prostora, kao i čime su se vodili pri odabiru ključnih elemenata. 

***

"Uvijek je izazov raditi projekte u prostorima koji se nalaze u memoriji građana, koji uz te prostore vežu priče. Izazov je veći ako se radi s ograničenim budžetom, ali i ludim vremenskim rokom. Ako tome dodamo i dogovor s investitorom o zadržavanju nekih (za interijer ključnih) elemenata, onda smo na putu prema, hm…nazovimo to zanimljivom procesu. 
Jedan takav proces rezultirao je interijerom koji spaja nekoliko vodećih trendova iz 2020. godine.

Foto: Index ®

Nakon nekoliko varijantnih rješenja, odabrali smo ključne elemente. Na jednom mjestu spojile smo Pantone boju 2020. godine, takozvanu Classic blue, boju lososa za strop, zanimljivu keramiku, goli beton, zlatne detalje, kao i nekoliko vrsta za sjedenje, prilagođeno svim vrstama gostiju.

Foto: Martina Milićević privat

Index je kultno mjesto u Mostaru. U Indexu se spremaju i slave ispiti, piju jutarnje kave, slave promocije. Indeks su upoznavanja, prvi izlasci, dobra knjiga u debeloj hladovini. Lokal se nalazi u ulici Kralja Petra Krešimira 4., na samom ulazu u Sveučilište. Unutarnji prostor je oko 150 m² i funkcionalno je podijeljen na 3 zone.
Svaka zona nudi različit ambijent i različitu vrstu sjedenja. 

Foto: Martina Milićević privat

Na ulazni dio i prostor oko šanka smješteno je poluvisoko sjedenje, uz prostrane stolove, gdje odlično ide osvježavajuće piće s većim društvom. Stolice zanimljivoga dizajna zovu na sjedenje i vjerujte, jako su udobne!

Foto: Index ®

Čak 40 sjedećih mjesta namijenjeno je klasičnom sjedenju u tapeciranim udobnim stolicama. Ovaj dio je fleksibilan te se jednostavno i brzo prilagođava većim društvima. Color shema ove zone je ugodna i pomalo klasična, ali nikako dosadna. Sive, puder roze i konjak smeđe stolice čine ambijent u kojem želite i piti kavu, ali i nešto pojesti..

Foto: Index ®

U pomalo eklektično osmišljenom dijelu nalazi se lounge dio, za dugo ispijanje kave, listanje časopisa i duge razgovore. Ovdje vlada popularna klasično plava boja, tako usko povezana s imenom lokala. U ovom prostoru dominiraju kružne forme: na zidovima u vidu ogledala i rozeta, na stropu u vidu rozeta i rasvjetnih tijela.

Foto: Index ®

Centralna točka interijera je atraktivna papiga, zapravo tapeta s papigom. Intenzivne boje kriju vrata za toalet. Papiga se pokazala kao odlična pozadina za fotografiranje, baš kao i kružna ogledala u lounge zoni.

Foto: Index ®

Iako već poznat, ovaj prostor je tražio što skoriji makeover. To je uključivalo i ulično pročelje, koje je minimalnom intervencijom postalo drugačije, no istovremeno prepoznatljivo.

Foto: Index ®

U spomenutih cca 150 m² unutarnjega prostora našlo se još mnoštvo detalja. U nastavku još nekoliko fotografija, ali za potpuni ugođaj preporučujemo obilazak i uživanje u ovom modernom i chic ambijentu! I fotografiranje vama zanimljivih komada!"  - prokomentirala je Martina.
 

Foto: Index ®

INTERIJERI , 13.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.kolumnistica

Foto by:

Index ® i Martina Milićević privat

Podijeli:

Posljednje objavljeno