Zavirili smo u preslatku caffe slastičarnicu u Sarajevu čije uređenje potpisuje Studio Kota

INTERIJERI
13.8.2020.

Arhitektonski studio Kota čini dvojac mladih arhitekata, Ena i Semir Imamović, koji svoju kreativnost, energičnost i poznavanje suvremenih vještina u arhitektonskim programima vješto koriste za pronalazak rješenja za svaki pojedini projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojim društvenim mrežama redovito dijele fotografije uređenja obiteljskih domova, hotela, restorana, ali i caffea.

Našu pozornost je instant ukrala 3D vizualizacija slastičarnice koja se uskoro otvara u Sarajevu, a u kojoj ćete na trenutak imati dojam kao da ste u ulici Champs-Élysées i uživate u neodoljivoj francuskoj vibri.
O inspiraciji za uređenje ovog novog IT mjesta, otkrili su nam: 

"Luksuz, šarm i antika suptilno isprepletena s modernošću. Takav je dizajn enterijera u pariškom stilu. I u tome leži posebna filozofija kojom smo se vodili pri dizajnu i konceptu ovog projekta šarmantne caffe slastičarne u srcu Sarajeva. Naša ideja i filozofija je zasnovana na dubokoj analizi pariške arhitekture i enterijera koje ćemo vam dalje sažeto prenijeti. Stvaranje enterijera u pariškom stilu istovremeno je i lako i teško. Ovo je još jedna paradoksalna poteškoća.  Lagana nostalgija za prošlošću pronašla je otisak u modernom dizajnu. Pariški stil u enterijeru prožet je retro-detaljima u modernom dizajnu vizije: novim smjelim oblicima, pa čak i bojama.

U pariškom stilu enterijera prevladava rafinirana stroga klasika. U određenoj mjeri, ovaj stil je eklektičan. 
Masivni glomazni namještaj u Parizu nije visoko cijenjen. Takav je namještaj, možda udoban, ali ne odgovara osjetljivom okusu Parižana. Moderni pariški stil u unutrašnjosti podrazumijeva izuzetan skladan i vrlo uredan namještaj koji smo pronašli u odličnoj ponudi SitForm Sarajevo, specijaliziranom showroomu za stolice i stolove svih stilova, koji nude i potpuna opremanja objekata. 


"Pariški" namještaj podrazumijeva zaobljeni obrubljeni oblik, zanimljivu teksturu. Glavna stvar je visoka kvaliteta materijala; namještaj mora biti uredan i neutralan. 
Francuska je poznata po svojoj sofisticiranosti, a ne zbog svoje vulgarnosti.
Pozlata u duetu s kremom u enterijer dodaje senzualnost. 
Ogledala i uklade su obvezni atribut pariškog interijera. Debeli, prekriveni cvjetnim reljefnim okvirom, dodaju harmoniju i luksuz.
Nježne boje su također jedna u nizu specifičnosti, dakle, mirne mat nijanse krem, bijelo, mliječno, svijetlo bež izgledaju sažeto. Pod je laminat ili parket, položen tradicionalno - francuska riblja kost u kombinaciji sa zanimljivim i nadasve upečatljivim mozaik crno bijelim keramičkim pločicama. 
Ljubav prema savremenom stvaralaštvu dizajnera i umjetnika glavni je izvor inspiracije za Francuze. 
Čak i u najskromnijem enterijeru postoji mjesto za umjetnički objekt koji je ovom  enterijeru šarmantni neonski natpis koji se izrađuje po narudžbi. 
Kombinacija kreativnih umjetničkih predmeta je još jedna od odlika pariškog stila. Parižani ne bi bili Parižani ako nisu imali snažan osjećaj za stil i modu u svojoj krvi. Mi smo našom idejom uspjeli skladno uklopiti moderne stvari u klasični dizajn i vješto uvesti svijetle konceptualne nijanse senzualnih boja, stvarajući "pariško" tipično raspoloženje u Sarajevu
."


Zar ne izgleda neodoljivo?

INTERIJERI , 13.8.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Studio Kota

Podijeli:

Posljednje objavljeno