Zavirili smo u moderno uređen stan od 48m2 u Sarajevu čije uređenje potpisuje Fo4a Arhitektura

INTERIJERI
10.8.2020.

Uređenje stanova manje kvadrature uvijek je izazov, budući da je važno kroz pravilan odabir boja i namještaja kreirati prostor koji će biti udoban i opušten. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armin Mešić iz studija Fo4a Arhitektura tako je imao zadatak uz ograničen budžet urediti stan kvadrature 48m2 u novoizgrađenoj zgradi u Sarajevu. Riječ je o stambenoj jedinici koja se sastoji od dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje, spavaće sobe i kupatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monokromatska paleta boja, namještaj klasičnog dizajna i detalji koji daju dodatnu estetiku prostoru u fokusu su ovog prostora koji ima baš sve što treba za ugodnu svakodnevicu.

Prostor je primarno namijenjen klijentima našeg regionalno poznatog trening i rehabilitacionog centra PFHSC, sa sjedištem u Sarajevu. Klijenti, koji dođu na rehabilitaciju ili pripreme, kao i drugi posjetioci Sarajeva, mogu odsjesti u ovom stanu, bez obzira bili s porodicom ili ne. Centralni dio stana je dovoljno prostran da je, u slučaju potrebe, moguće odraditi i lagani workout.“ – otkrio nam je Armin.

U dnevnom boravku isprepleću se pastelne nijanse i siva kao odličan kontrast te različiti materijali od drveta do baršuna koji daju toplinu i dodatnu estetiku. Centralni fokus u prostoru ima cozy sofa, a kako bi prostor bio otvoreniji i vizualno zanimljiviji, kuhinja je urađena u crnoj boji s par polica te ostavlja moderan, no, elegantan prizvuk. 

Rasvjeta i pokoji detalj, poput okvira za slike, mnoštva jastuka i svijeća daje uravnotežen izgled. 


Obzirom da je hodnik zaslužan za odličan prvi dojam, krasi ga udobni tabure u upečatljivoj zeleni, moderne vješalice i ogledalo koje vizualno povećava prostor.

U nastavku vas kroz fotografije vodimo i kroz ovaj moderno uređeni stan koji dokazuje da i prostori manje kvadrature mogu biti prozračni i itekako chic.

INTERIJERI , 10.8.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Dorado photography / Armin Mezit

Podijeli:

Posljednje objavljeno