Sarajevo: Evo zašto biste trebali posjetiti izložbu koja stavlja u fokus zanatski rad - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Sarajevo: Evo zašto biste trebali posjetiti izložbu koja stavlja u fokus zanatski rad

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
30.11.2022.

Novi podaci istraživanja prikazuju projekcije stvaralaštva budućnosti koje će Umjetna Inteligencija na početku djelimično zamijeniti, te će se onda istinski ljubitelji, kolekcionari i konzumenti zabrinuti zbog odsustva modela proizvodnje “iz davnina”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


„Kada govorimo o zanatskom radu, možemo slobodno reći da on uvelike izumire, a njegova vrijednost i potražnja na tržistu nikad nije bila veća. Svjesno, a možda više nesvjesno, na našim prostorima, uloga zanatskog zanimanja izgubila je svoju veličinu i vrijednost, dok je globalno postajala sve bitnija i cjenjenija, te zauzimala visoko mjesto po sistemu vrijednosti odnosa industrije, tržista, konzumenta i samog državnog aparata prema vlastitom kulturnom nasljeđu.“ – Zanati v2.0 zaključak radne grupe.

Projekat Zanati v2.0 je osmišljen kao platforma, koja za svrhu ima istražiti tokove zanatske primjene sa inovativnim rješenjima i time kreirati sinergiju srodnih partnera i brandova. Pored toga planira i razvija nove načine predstavljanja, distribucije i internacionalnog pozicioniranja kreacija i modernih zanatskih proizvoda. Započinje dijalog sa strateškim pozicioniranjem i zastupljenošću dizajniranih proizvoda na bitnim lokacijama u sklopu aerodroma, ambasada, sajamskih nastupa i targetiranih muzejskih prodavnica.

Sa prvom izložbom, koja će se održati u Goethe institutu u Sarajevu, predstavit ćemo 12 kreatora, koji svojom strašću i predanošću održavaju puls prošlosti i stvaraju nove tokove budućnosti. U sklopu izložbe koja će trajati 3 sedmice, od 01. do 23.12., bit će upriličen i okrugli sto: Brend identitet i zašto je toliko bitan na koji se vlasnici brendova u nastajanju mogu prijaviti putem Facebook stranice.

 
Izložba je networking karaktera te će pružiti priliku stvaraocima da se upoznaju sa potencijalnim partnerima i investitorima koji su zainteresirani, da zajedno uplove u nove v2.0 avanture sa inovativnim proizvodima, optimiziranom proizvodnjom, eco-materijalima i naprednim rješenjima očvrsnutih sa multi-decenijskim kredibilitetom.

Kao konačni rezultat projekta nastaje Kolekcija 0 koja će objediniti sve izlagače projekta sa odabranim najinovativnijim proizvodima koji će biti ponuđeni lokalnim partnerima za kolaboracijske projekte u svrhu unaprjeđenja malih proizvodnji na konkurentni industrijski nivo.

* * *
Foto: Zanati v2.0 PR

Povezani članci

Najpopularniji članci