#zagrlizaljubav: Naša kampanja je dobila 4 nova bh. ambasadora s prekrasnim i inspirativnim pričama

BONJOUR.CLUB
18.9.2017.
Početkom petog mjeseca ove godine, MODAMO.info tim je zajedno s Bingo marketima predstavio humanitarnu kampanju u kojoj svaka osoba kupovinom #zagrlizaljubav cekera s MADE IN BIH etiketom novac donira za podršku genijalnim ženama koje se hrabro bore protiv raka dojke.

Podsjećamo - ideja kampanje je bila kroz pristupačan proizvod koji nosi Made in BiH etiketu povezati dizajn i domaće autore s našim dragim čitateljima i Bingo kupcima. Veoma brzo smo shvatili da se rješenje krije u nosivom cekeru kojeg smo sašili i otiskali u BiH, a na kojem se nalazi jedan od najpopularnijih citata u potpisu Alena Agića iz Tuzle koji je vjerujemo svima poznatiji pod imenom Magic Whisperer. Tako je naš ceker dobio neodoljiv imidž koji cijelu Bosnu i Hercegovinu poziva da se grli više!

cekeri ambasadorice ceker

Ceker je dostupan po cijeni od 5,90 KM na blagajnama odabranih BINGO marketa

Popis marketa ćete pronaći ukoliko KLIKNETE NA OVAJ LINK

Naći ćete ga po cijeni od 5,90 KM na blagajnama odabranih Bingo marketa, a kupovinom cekera dio novca donirate za humanitarnu utrku 'Race for the Cure' koja osnažuje žene u borbi protiv raka dojke. Utrka Race for the Cure se ove godine održava 7.10. u Sarajevu, a na njoj sudjeluje više od 7.000 žena od kojih svaka nosi svoju priču, a s nekima od njih se možete upoznati na Race for the Cure društvenim mrežama.

Već na početku naše priče sa zagrljajima uz kampanju je čvrsto stao naš ambasador Tomislav Cvitanušić, bh. ironman, a uskoro su mu se pridružile i tri divne dame – Naida Kundurović, TV producentica i voditeljica, Erna Saljević, novinarka i marketing menadžerica te Lidija Čarapović – Jelćić, dizajnerica nakita. Danas je nešto manje od mjesec dana do utrke i ponosni smo što je kampanja #zagrlizaljubav dobila priliku ispričati još 4 predivne i inspirativne bh. priče kroz naše nove ambasadorice i ambasadore.

Sigurni smo da ih jedva čekate upoznati, stoga, krenimo!

***
MIMA VASIĆ, bh. alpinistica

Mima je ljubav prema planinarenju otkrila 2002. godine, sasvim slučajno kada se kao au pair djevojka našla u jednom malom mjestu u Alpama gdje je čuvala dvije male djevojčice koje su odrasle u duhu planine i uz koje je napravila svoje prve korake u planini. 15 godina nakon toga Mima je postala prva žena u povijesti alpinizma u BiH kojoj je uspjelo uspeti se na Matterhorn, a sve to nakon što je preživjela lom noge. Kampanji #zagrlizaljubav se, kako kaže, priključila zato što smatra da je odličan primjer promocije i razvijanja svijesti u borbi protiv karcinoma dojke,  a otkrila nam je i svoje najveće 'uspone' i 'padove' u dosadašnjoj karijeri.

Koji je najveći uspjeh koji si do sada postigla u planinarenju?

Svakako da je najveći sportski uspjeh uspon na Matterhorn prošle godine,  samim tim i prvi ženski uspon u historiji alpinizma u BiH. Međutim, najveći uspjeh koji sam postigla u planinarenju ne mogu mjeriti niti jednim ispenjanim vrhom. Najveći uspjeh u planinarenju su ljudi koje sam na tom putu srela i koji su postali moji prijatelji za cijeli život.

Koja ti je najveća želja kada govorimo o planinarenju?

Mislim da je želja svakog planinara da jednom u životu vidi i pohodi Himalaje.

Što je najteže što si morala napraviti kroz svoju dosadašnju sportsku karijeru?

Kroz svoju dosadašnju sportsku karijeru najteže što sam morala napraviti je jedna pauza od nekih osam mjeseci prouzrokovana lomom noge. Mnogo toga se izdesavalo za tih osam mjeseci i na emotivnom i fizičkom planu.

 zagrlizaljubav novi amb tomislav mima 01

Tomislav pita Mimu: Otkuda ideja da se popneš na tako opasan vrh kao sto je Matterhorn, te da postaneš prva žena iz BiH kojoj je to pošlo za rukom?

Ideja o usponu na Matterhorn, tzv. Majku svih rogova rodila se na jednom od treninga trčanja NGO Marathon Sarajevo, a njen inicijator si bio upravo ti, dugogodišnji prijatelj za kojeg me veže Sarajevska škola alpinizma. I tako se mala odabrana ekipa u sastavu Tomo, Juško, Armin i ja uputila prošle godine u Švicarsku i izvela uspon na ovaj veoma zahtjevni planinski vrh. Nas četvero, različite starosne dobi, obrazovnog profila,  karaktera, ali s jednim ciljem i zajedničkim motivom stupila je na vrh Matterhorna, a zahvaljujući vama trojici divnih muškaraca, prije svega prijatelja, ja sam postala prva žena iz BiH kojoj je to pošlo za rukom.

***

ILIJANA DUGANDŽIĆ, izbornica ženske odbojkaške juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Nakon završene profesionalne odbojkaške karijere, Ilijana je odlučila pomoći svom matičnom klubu – odbojkaškom klubu Čapljina, te već četvrtu odbojkašku sezonu radi volonterski kao trenerica prve ekipe koja se natječe u Superligi FBiH, no Ilijana se nalazi i na funkciji izbornice juniorske reprezentacije BiH već pune dvije godine, također volonterski. Po zvanju je dipl.ing. menadžmenta u turizmu pri Ekonomskom fakultetu i Magistar sportskog menadžmenta.

Koji je najveći uspjeh koji si do sada postigla kao izbornica?

To bi bilo 4. mjesto na proteklom Balkanskom prvenstvu ili Balkanijadi. Moram napomenuti da naše skoro sve mlađe selekcije i u ženskoj i u muškoj konkurenciji tradicionalno sudjeluju na ovom natjecanju, gdje je konkurencija vrlo jaka. Istaknula bi reprezentacije Turske i Srbije, koje su u samom europskom vrhu. Očekujem da ćemo u budućnosti uspjeti ostvariti značajniji rezultat i da će općenito sport u našoj državi ići uzlaznom putanjom.

Koja ti je najveća želja kada govorimo o odbojkaškoj reprezentaciji?

Da dostojno predstavljamo našu državu na predstojećem Europskom prvenstvu za juniorke, koje će se održati 2020. godine, upravo u BiH i Hrvatskoj. Naravno, ne treba zanemariti ni ostala natjecanja, gdje očekujem daljni napredak.

Što je najteže što si morala napraviti kroz svoju dosadašnju sportsku karijeru?

Po prirodi i karakteru sam borbena i ne odustajem tako lako. Ozljede su te koje su mi uvijek padale najteže, te zbog istih, udaljenost s terena. Sama pomisao da nisam tu da pomognem svom timu, mi je uvijek stvaralo nelagodu i tugu.

Zašto si se priključila kampanji #zagrlizaljubav?

Iz jednog jednostavnog razloga, baš ljubavi...  suosjećanja, divljenja tim hrabrim ženama, istinskim borcima za svoj život. Izuzetna mi je čast i privilegija što sam dobila priliku biti dio ove hvalevrijedne kampanje i dati svoju podršku borbi protiv karcinoma dojke , borbi za život. Hvala Lidiji, istinskoj pobjednici, ženi, majci, kraljici.

zagrlizaljubav novi amb ilijana lidija

Lidija pita Ilijanu: U trenutcima kad misliš da si na dnu i da je sve bez nade, šta je to što te tjera da ideš dalje?

Bila sam u puno teških i naizgled bezizlaznih situacija, ali uvijek mi je bila jedna rečenica ili bolje rečeno izreka, vodilja - Nije svako zlo za zlo tj. svako zlo za neko dobro.  Za mene je vrlo važna moja vjera i moja obitelj. Kao sportašica sam navikla i na pobjede i na poraze, ali i na to da uvijek iz svega mogu izvući nešto pozitivno i nešto poučno. Upravo me sve ovo tjera da idem dalje, i uvijek bar malo jača.

***

MAURA LUKAČ, bh. balerina

Maura je djevojčica koja se u balet zaljubila već u svojoj četvrtoj godini kada je i napravila svoje prve baletske korake u Nizozemskoj, gdje je i rođena. Danas je učenica baletske škole Novo Sarajevo, a našu zemlju je predstavila nedavno u Njemačkoj na Dance World Cup, gdje je bila jedna od 12.000 natjecatelja. Na snimanju nam je otkrila kako se rado pridružila kampanji #zagrlizaljubav jer ljubav i zagrljaji spajaju sve nas.

Koji je najveći uspjeh koji si postigla do sada kroz svoju veoma mladu baletsku karijeru?

Moj najveći uspjeh je plasman i odlazak na Dance World Cup 2017. u Njemačkoj među 12.000 učesnika sa izvrsnom koreografijom modernog baleta u klasi moje profesorice Svea Thalia Ćatić.

Koja ti je najveća želja kada govorimo o baletu?

Najveća mi je želja biti prima balerina nekog ansambla i plesati cijeli svoj život.

Što je najteže što si morala napraviti kroz svoju dosadašnju baletsku karijeru?

Kada se posvećeno bavite bilo kojom umjetnosti uvijek nedostaje slobodnog vremena i odricanja su velika.

zagrlizaljubav novi amb erna maura

Erna pita Mauru: Kako biti najbolja verzija sebe?

Voljeti i poštivati sebe i najbliže.

***

NERMIN PALIĆ, bh. ironman

Nermin je bh. ironman koji drži rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini, a nedavno je prošavši kroz cilj ICON EXTREME TRIATHLON postao i prvi ICON ironman zahvaljući činjenici da je uspio preplivati 3,8km na 1800m nadmorske visine, odvoziti 195km vožnje biciklom na 5000m uspona i istrčati 42km trail maratona s ciljem postavljenim na 3000m nadmorske visine, a sve to kroz 18 itekako zahtjevnih sati.

Koji je najveći uspjeh koji si do sada postigao u triatlonu?

Najveći uspjeh do sada u triatlonu smatram osvojeno 3. mjesto na Državnom prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu u svojoj kategoriji.

Koja ti je najveća želja kada govorimo o triatlonu?

Najveća želja je otići na Svjetsko prvenstvo u Ironman triatlonu na Havajima.

Što je najteže što si morao napraviti kroz svoju dosadašnju sportašku karijeru?

Iskreno, do sada nisam imao nekih teških trenutaka u sportskoj karijeri i nadam se da će tako i ostati. A svi su izazovi koje si nametnem teški na svoj način. Puno sam naučio na ekstremnom triatlonu gdje sam isključivo oslonjen na sebe (i svoj tim) u izuzetno teškim vremenskim i terenskim uslovima gdje svaki smjer vjetra igra veliku ulogu koliko tačno napora ću morati uložiti da završim utrku. Triatlon je sport u kojem, nakon plivanja, dolazi bicikl dug od 180 km – 200 km,  i onda mi ostane još maraton. Ti prijelazi s bicikla na trčanje su najteži za motiviranje jer je umor već na zavidnom nivou.

Zašto si se priključio kampanji #zagrlizaljubav?

Zato sto smatram da bolesti tijela, kao ni naše trenutne okolnosti, ne trebaju definirati naš identitet i da se trebamo staviti na raspolaganje prisustvom i pažnjom. Žene čine život, s njima je sve ljepše, a kad su zdrave tada su najljepše.

zagrlizaljubav novi amb nermin naida

Naida pita Nermina: Kako prevazići svoje strahove i dati maksimum od sebe?

Kada shvatite da tijelo nema granicu nego samo vaša glava ima granicu, lakše je prebroditi strahove. Maksimum od sebe je uvijek na tankoj liniji između najboljeg performansa i grčeva u mišićima. U sportovima gdje je važna izdržljivost naučiti sebe gdje je granica grča i ne preći je u isto vrijeme je  maksimum. Treniranjem taj maksimum postaje sve dalje i vi postajete sve bolji.

***

POSTANITE I VI AMBASADOR KAMPANJE #ZAGRLIZALJUBAV I POMOZITE NAM

DA SE CIJELA ZEMLJA JAKO ZAGRLI!

Vjerujemo da i vi imate svoju inspirativnu priču i nadamo se da ćete ju podijeliti s nama tako što ćete kupiti svoj #zagrlizaljubav ceker, fotografirati ga. te ga uz svoju priču objaviti na društvenim mrežama uz hastag #zagrlizaljubav.

Veselimo se vašim pričama i zagrljajima!

 

Foto: Aida Redžepagić

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: