Woodbeton: Unikatne i genijalne lampe i namještaj stvoreni za moderan dom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Woodbeton: Unikatne i genijalne lampe i namještaj stvoreni za moderan dom

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
13.6.2016.

Unikatan, kvalitetan i s domaćim predznakom, to su tri glavne karakteristike branda koji u svojoj ponudi ima proizvode za uređenje doma koji predstavljaju zanimljiv spoj estetike i funkcionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Woodbeton je osnovan u svibnju ove godine, a osnovale su ga Jasmina Koluh, Mirna Ler i Narcisa Cvitanović.  

Vaše lampe spajaju moderan dizajn, funkcionalnost i zanimljive materijale.
Kako ste došli na ideju spajanja ovih elemenata? Možete li reći nešto više o dosada predstavljenim lampama koje nose WoodBeton potpis?

Obzirom da WoodBeton tim čine arhitektice koje se bave uređenjem enterijera, dizajnirali smo komade od drveta i betona koji predstavljaju spoj estetike i funkcionalnosti. Lampe od betona su moderne i jednostavne kombinacije sirovog betona i tople svjetlosti sijalica Edison Vintage kao i strujnih kablova presvučenih tekstilom u raznim bojama.

Modele koje trenutno imamo u ponudi su:

Bet on:me I, II, III, Sviraj Bton I, II, Be Concrete su modeli lampi od betona. U narednom periodu WoodBeton će raditi na ispitivanju novih formi i kombinacija drugih materijala.

betonme

betonme2

betonme3

SvirajBton

Woodvibes

Drvene lampe, stolne i podne, su jednostavnog dizajna i mogu se naručiti u željenoj boji postolja i abažura. Modeli koje nudimo su: In wood we trust i Wood Will hunting.

Inwoodwetrust

WoodWillhunting

Kako teče sam proces nastanka vaših komada namještaja i lampi?

Na osnovu idejnih skica, rade se probni uzorci koji imaju ulogu ispitati forme, različite kombinacije materijala i postojanost. Linija lampi od betona se radila izljevanjem odgovarajuće smjese betona u ručno rađene kalupe, integrišući sve električne komponente. Sušenje obično traje 24 sata, nakon kojeg se radi završna obrada i impregniranje. Dijelovi namještaja i lampi od drveta se rade u stolarskim radionicama širom BiH po dizajnu WB tima. Svaki komad namještaja i lampi je izrađen od punog drveta. Abažuri se također  proizvode u BiH. Sve komade iz WB ponude je moguće naručiti u željenoj boji.

Koje će modeli namještaja uskoro biti predstavljeni u vašoj radionici?

WB uskoro predstavlja novu liniju namještaja i dekora ispitujući dosadašnje forme i materijale i funkciju.

Woodilo

Foto: WoodBeton

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno