Vodimo vas u backstage snimanja spota za novu dRUMELODY pjesmu 'You and Me'

INTERVJU
11.3.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije par dana, dRUMELODY je predstavio novu pjesmu i spot 'You and Me' kroz koji, zvučno i vizualno drugačijim pristupom potvrđuje svoj futuristički pravac. Stvaranje, komponiranje i produkcija pjesme 'You and Me' inspirirala je autora Berina Tuzlića za ideju spota, koja je uz videografa Samira Cacana i oživjela.  Naime, u spotu je bh. balerina, Samra Mlinar Mandić plesom odglumila svoju autorsku koreografiju čime je potvrdila da suradnja različitih autora uistinu obogaćuje i čini cijelu priču još zanimljivijom. U razgovoru s Berinom, otkrili smo i par detalja sa snimanja spota.

Na naš upit kako je došlo do suradnje između dRUMELODY i Samre, Berin nam je otkrio:
„Naša suradnje je krenula na prijedlog Ele Meri Škrgić s idejom da Samra "odpleše” spot za pjesmu 'Saturn', s vinil albuma AERO, u izdanju Dancing bear iz Zagreba.
Bio je to prvi singl s prošlog albuma dRUMELODY.

">


Spot je naišao na odličnu reakciju publike, a Samra i ja smo nastavili suradnju i poslije. Za promociju albuma 'Aero' i istoimenog stripa, u sarajevskom klubu Loft, uživo smo zajedno izveli spot Saturn. Nakon toga smo imali nastupe i performans u beogradskom Mikseru, tako da ovo nije prva, a ni zadnja naša suradnja. Dopada mi se spoj plesa s elektronskom muzikom, zanimljivo je ljudima i imamo učinkovite rezultate."

backstage spot 1

Berin nam je i detaljnije otkrio i što je bila inspiracija za snimanje sporta…
„Trebao nam je prazan industrijal prostor, gdje sam želio da po ženskom karakteru 'Women mouse', kojeg sam kreirao u stripu 'INFRA DEVIL', imamo dovoljno mjesta za Samrinu koreografiju. Karakter koji predstavlja u jednom liku vrijeme u kojem živimo, plesnu pjesmu You and Me vizualiziram što dalje od patetike. Znao sam da će s takvim naslovom pjesme svi očekivati banalnost. Moja supruga Vesna Beganović predložila je da bi bilo dobro da snimamo u skladišnom prostoru Binga na Stupu, odnosno Branded agencije. Dogovor sa Amnom Džambić Branković bio je završen u pet minuta i ovom se prilikom zahvaljujem na ekspeditivnosti, stvarno je sa svima bilo ugodno surađivati.“

backstage spot 4

6


Naravno, nismo mogli odoljeti da ga ne pitamo i kakva je atmosfera vladala na snimanju te koji su najveći izazovi s kojima su se susreli tijekom snimanja istog:
„S velikim profesionalcima kao što je videograf Samir Cacan i Samra Mlinar Mandić, rasvjetom, kamerom niko više nije ni bio potreban. Znao sam šta želim da snimimo, dobro sam se razumio sa Samirom i Samrom, tako da je snimanje trajalo oko 2 sata. Snimanje i ranijeg spota za pjesmu 'Saturn', kojeg sam radio sa Samrom i Nikolom Blagojević nije trajao duže, tako da sam već imamo iskustvo kakvu dinamiku mogu očekivati. Moram spomenuti da sam mislio da ćemo se smrznuti, vani je padao intenzivan snijeg, skoro mećava taj dan. Bilo je to prvo skladište u kojem sam snimio video, a da je tako toplo, iako samo skladište nema centralno grijanje, čestitke za izolaciju. Svima nam je bio izazov da radimo s tako malim timom i realiziramo ovako karakterističnu ideju. Za prvih deset dana spot već ima 15 000 pregleda, što govori da bi pjesma 'You and Me' mogla biti treći hit single s albuma 'Hyperbola', poslije pjesama 'Golden vine' i 'Hyperbola'.“

backstage spot 3

 

Video spot za pjesmu 'You and Me' donosimo u nastavku:

INTERVJU , 11.3.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno