Veliki vodič: Kako odrediti koja nijansa ruža je idealna za vaš ton kože? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Veliki vodič: Kako odrediti koja nijansa ruža je idealna za vaš ton kože?

Tekst:

Ana Rotim

MAKEUP
18.9.2022.

Investiranje u makeup proizvode ponekad zahtjeva posebnu pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bez obzira što želite uvrstiti u svoju beauty kolekciju, prije same kupovine potrebno je napraviti malu analizu odgovara li određeni proizvod upravo vašoj koži. To posebice ima značaj kada se radi o kupovini pudera, korektora, ali i ruža. Naime, neodgovarajuća nijansa ruža može učiniti da izgledate umorno ili beživotno, što uistinu ne želimo. Stoga je vrlo bitno kada investirate u ruž, potražiti nijansu koja odgovara vašem podtonu kože. Kako biste lakše otkrili koji je vaš podton kože, detaljan vodič možete pronaći klikom ovdje

 Neutralan podton

Dame s neutralnim podtonom, odnosno mješavinom ružičastog i žutog podtona mogu jednostavno birati ruž s obzirom da će se izgledati odlično i s ruževima koji imaju hladnu odnosno ljubičastu ili plavu podlogu, kao i s ruževima tople podloge s tonovima narančaste odnosno koraljne boje. U skladu s tim, ako ste jedna od ovih sretnica, možete se poigrati i eksperimentirati s ražličitim nijansama, a u skladu s vašim preferencijama sebi birati ruž.

Topli podton

Ako imate maslinastu ili žutu nijansu kože, ruževi s narančastom, koraljnom ili pak bojom cigle savršeno će pristajati vašoj koži. Iako možda nemate mogućnosti poput dama s neutralnim podtonom, široka lepeza toplih boja omogućit će vam da vrlo lako pronađete idealan ruž za sebe. Kod izbora nude ruževa birajte one koji nose blagi ton narančaste ili pak tople roza boje, a kod crvenih nijansi idealno će vam pristajati vatrena crvena ili takozvana Ferrari boja. 

Hladni podton

Ukoliko još uvijek niste sigurne imate li hladni podton kože to vrlo jednostavno možete otkriti. Naime, koža dama s hladnim podtonom tijekom izlaganja suncu postaje crvena, stoga ako se pronalazite u spomenutom odlično će vam pristajati ruževi s blagom notom plave i ljubičaste boje. Pri biranju crvenog ruža odlučite se za hladnije nijanse koje imaju blagi ton plave.

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno