Alen i Selma vjenčali su se na Bjelašnici, u ski odijelima u potpisu bh.dizajnerice i fotke su odlične! Donosimo detalje...

Alen i Selma vjenčali su se na Bjelašnici, u ski odijelima u potpisu bh.dizajnerice i fotke su odlične! Donosimo detalje

Tekst:

Bonjour.ba

VJENČANJA
30.3.2021.

Jedno sasvim posebno vjenčanje održano je prije par dana na Bjelašnici gdje su Alen i Selma sudbonosno 'da' izrekli na skijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen je, kako otkriva, oduvijek znao da će se vjenčati na čarobnom mjestu, na olimpijskoj spust stazi, gdje svaki dan svoju ljubav prema planinama i skijanju prenosi dalje. Njegov životni san jeste upravo taj, prenijeti ovu ljubav na nove generacije koje dolaze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moja ljubav prema skijanju raste svakog dana zahvaljujući Alenu i stoga sam odmah pristala zamijeniti klasičnu vjenčanicu sa skijaškom opremom,“ komentirala je Selma. 

Ceremonija vjenčanja održana je na 1877 metara nadmorske visine, ispod vedrog neba i s panoramskim pogledom na planine Treskavicu, Jahorinu, Romaniju, Trebević, Bukovik, Brusnicu i druge. Svoje skijaško vjenčanje iz snova počeli su planirati nakon što su se zaručili u 1. mjesecu prošle godine, ne sluteći da će vjenčanje biti u vrijeme pandemije i bez mogućnosti da na svoj najvažniji dan pozovu porodicu i prijatelje. 


Bez obzira na sve izazove ipak su uspjeli najbitniji dan u svojim životima provesti upravo tamo gdje se najbolje osjećaju. 
Kako su nam otkrili, u tome im je pomogao KJP ZOI '84 bez čije podrške ceremonija ne bi bila moguća, dizajnerica Ena Dujmović koja je za Selmu i Alena kreirala savršene Plusminus kreacije prilagođene za skijaško vjenčanje i Comprex d.o.o koji s brendom Atomic oduvijek podržava njihove zanimljive priče. Pored toga što je licencirani ski instruktor, Alen je već nekoliko godina volonterski angažiran na promociji Ski Centra Bjelašnica – Igman gdje je 2017. godine oformio Ski Info, servis koji je pomagao svim posjetiteljima planine dajući informacije o stanju na stazama, vremenskim prilikama, olimpijskim tekovinama te oko sebe okupio mlade skijašice i skijaše koji su svakodnevno uklanjali kamenje sa staze i na druge načine pomagali posjetiteljima. O njihovim projektima detaljnije možete istražiti ovdje.

Alen i Selma su nadodali da nastavljaju svaki tren provoditi na planinama, proučavati ih, učiti o njima i prenositi svoje znanje te pozivaju sve drage ljude da zamijene nizinsku naoblaku punu negativnih čestica s čistim i svježim planinskim zrakom, prelijepim prizorima, savršenim zalascima sunca i aktivnim načinom života.

***
Foto: Amer Prevljak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno