Ove mladenke su odabirom vjenčanica u boji dokazale da one mogu biti itekako poseban i svečan odabir - Bonjour.ba - bh.l...

Ove mladenke su odabirom vjenčanica u boji dokazale da one mogu biti itekako poseban i svečan odabir

Tekst:

Emina Smaka

VJENČANJA
9.8.2021.

Da li ste znali da su skoro sve vjenčanice prije 1840.godine ustvari bile u boji? Onda je engleska kraljica Viktorija na svoje vjenčanje došla u modernoj bijeloj haljini koju su prenijele novine i magazini širom svijeta te se tako rodio ovaj trend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj stilski odabir se zadržao dugi niz godina i sigurno će trajati još dugo, međutim zadnjih godina su se ponovno popularizirale i vjenčanice u boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi vam donosimo nekoliko vjenčanica u boji koje imaju elemente elegancije i sofisticiranost baš poput bijele vjenčanice.
Ako ste u nedoumici oko vašeg wedding odabira, vjerujemo da će vam pokazati zašto haljine u boji mogu biti itekako upečatljiv, nosiv, svečan i poseban odabir za dan vjenčanja.

Ova ručno oslikana haljina ima klasičnu siluetu tipičnu za vjenčanice a krase je plavi cvjetovi. Ovakav izbor plavog uzorka na vjenčanici može biti „nešto plavo“ na vjenčanju.

Osnivačica antikvarnice @tat.london Charlie Porter se udala u Junu ove godine a birala je vjenčanicu boje fuksije i mnogi su se zaljubili u ovaj look.
Britanski Vogue je također prenio na svom Instagram profilu ovaj originalni odabir.

U ovu vjenčanicu u boji roza rumenila smo se zaljubile.
Posjeduje sve elemente jedne svečane vjenčanice i bez obzira na boju, jasno daje do znanja da je to ipak vjenčanica, a ne samo svečana haljina.
Nekoliko metara tila i veo u obliku mašne je čine vjenčanicom iz bajke

Još par primjera vjenčanica u boji u koje smo se zaljubile, možete pogledati u nastavku.

 * * *  

* * *  

* * *  

* * *  

* * * 

Naslovna fotografija: @greenweddingshoes
Tekst: Emina Smaka  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno