Vivienne Westwood: Vjenčanice kreirane za moderne, cool i elegantne mladenke - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vivienne Westwood: Vjenčanice kreirane za moderne, cool i elegantne mladenke

Tekst:

Emina Smaka

VJENČANJA
2.2.2022.

Organizacija vjenčanja u doba pandemije, ni za koga nije bila lak zadatak, šta više postala su izazovnija nego ikad prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S novim kolekcijama poznatih dizajnera, vidimo njihovu namjeru da barem na neki način olakšaju mladenkama pri izboru vjenčanica, kreirajući haljine koje se mogu nositi na više načina, one koje su klasičnijih silueta koje ćete moći nositi i kao haljine. Primijetili smo kako je i poznata dizajnerica vjenčanica Vera Wang kreirala kolekciju novčano pristupačniju od njenih dosadašnjih kolekcija, a Vivianne Westwood kolekcija vjenčanica za 2022. se ustvari sastoji od 3 kolekcije. 
 

Naime, radi se o couture kolekciji, made-to-wear i Andreas Kronthaler za Vivienne Westwood. Brigitte Stepputtis, dizajnerica na čelu couture i kolekcije vjenčanica, za Vogue prenosi: ,,Naše mladenke su otvorenog uma, slobodnog duha te s kolekcijama za 2022. bivaju potaknute da oblikuju vlastiti stil“. Inspiraciju za određene haljine su pronašli u Marilyn Monroe, Bianca Jagger stilu ali i u tomboy stilu Marlene Dietrich. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @viviennewestwood 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno