Vinoteka u Mostaru postala je službeno prodajno mjesto kompanije Fina Vina - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vinoteka u Mostaru postala je službeno prodajno mjesto kompanije Fina Vina

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
3.3.2023.

Vinoteka je trgovina vina koja se obično specijalizira za prodaju kvalitetnih i visokokvalitetnih vina. Uz prodaju, vinoteke obično nude i degustacije, savjete o odabiru i slaganju s hranom te druge usluge vezane uz vino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinoteke su popularna destinacija za ljubitelje vina koji traže jedinstvena i posebna vina koja se ne mogu naći u običnim trgovinama. Jedna od poznatijih i cjenjenijih se nalazi u Mostaru, LeRoy svima poznata kao Vinoteka Mostar koja je dugogodišnji partner kompanije Fina vina iz Sarajeva.

Gospodin Vjekoslav Lukić upustio se u ovu avanturu prije trinaest godina vođen ljubavlju prema vinu i željom da u svome gradu otvori istinsku vinoteku po uzoru na velike europske i svjetske gradove.

Ovo mjesto se ističe po svojoj stručnosti i znanju o vinu. Educirano i certificirano osoblje su stručnjaci za vino koji mogu pružiti korisne savjete o odabiru i slaganju vina, pružajući klijentima informacije o sortama grožđa, porijeklu vina, godini berbe, nagrađenim etiketama i drugim karakteristikama.

U petak, 24.02.2023. godine vinoteka Mostar je postala oficijelno prodajno mjesto kompanije Fina Vina doo, u kojem možete pronaći cijeli njihov asortiman.

“Poznavati vina nije stvar elitizma ili imidža nego je stvar ličnog zadovoljstva i interesovanja. Strast prema vinu ne dijele samo vinari, enolozi i somelijeri nego i obični obožavaoci različitih vina. Nakon dužeg razgovora sa g. Lukićem, došli smo na ideju da Vinoteka LeRoy postane naše oficijelno mjesto u Hercegovini. Motiv je prvenstveno bio da ljudi koji vole, cijene i istinski poznaju vina, ali i oni koji bi htjeli naučiti nešto više i znati ga vrednovati na pravi način potraže naš asortiman upravo u ovoj vinskoj kući. Mi stojimo iza kvalitete naših vina. Dobro društvo i fina vina, ono što istinski volimo i čemu uvijek težimo.”

Ova vinoteka je prvo i za sada jedino mjesto u gradu u kojem se organiziraju vinske degustacije vođene vrhunskim vinarima.

Ugostili su i naše poznate vinare iz Goriških brda, vinarije Simčič Marjan, Edi Simčič, Ščurek i Zanut. Kroz naše dugogodišnje partnerstvo, u budućnosti ćemo težiti da bude što više vinskih radionica od strane naših vinara upravo u ovoj vinskoj kući.

Vino nije samo obično piće. Vino se ne pije da bi se popilo, niti da se njime ugasi žeđ, vino se pije da bi se osjetilo i da bi se u njemu istinski uživalo", poruka je koju nam šalje tim Fina Vina.


* * *
Foto: Fina Vina Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci