4 načina kako iskoristiti vikend za odmaranje bez stresa zbog ponedjeljka - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 načina kako iskoristiti vikend za odmaranje bez stresa zbog ponedjeljka

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
23.10.2022.

Iako izgleda jednostavno, nekad je nemoguće u potpunosti uživati u našem vikendu, posebice u nedjelji, bez onog poznatog osjećaja da je sutra ponedjeljak i da uskoro kreće ponovo radna akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako biste bili istinski spremni na sve što vas čeka na poslu tijekom radnog tjedna, jako je važno da se opustite i odmorite tijekom vikenda. To je jedini period kad se možete tijekom 24h u potpunosti udaljiti od svoje radne svakodnevice i vratiti se vašim hobijima, druženjima i ostalim stvarima koje vas ispunjavaju.

 Koje vrlo jednostavne stvari trebate dodati na svoj raspored vikendom, a koje će učiniti da bez stresa dočekate ponedjeljak, otkrijte u nastavku.

 

Provedite manje vremena na društvenim mrežama
 

Postoji zaista određena čar u povezanosti putem društvenih mreža, možete razgovarati i dijeliti s prijateljima svakodnevne avanture i još mnogo toga. No, kad je vikend, može vam jako dobro doći ako ne idete često na društvene mreže.

Nećete biti konstantno izloženi različitim (negativnim i pozitivnim) vijestima i reklamama. S druge strane, moći ćete se u potpunosti prepustiti trenutku, bilo da ste na kavi s prijateljicama, u šetnji kroz prirodu, na obiteljskom druženju ili sami ušuškani čitate knjigu.

 

Rezervirajte druženja vani
 

Svako vrijeme provedeno na svježem zraku i u prirodi djeluje na nas terapeutski i čini da se ispunimo pozitivnom energijom. Možete planinariti, napraviti šetnju po parku, posjetiti lijepa mjesta u prirodi u blizini svog grada. Uz sve to, možete pripremiti i dobru hranu, ukusne sendviče i slastice koje će cijeli izlet pretvoriti u iskustvo. Nekad su zaista te malene stvari ono što vam može umanjiti stres i smanjiti pritisak od nadolazećeg ponedjeljka.

 Družite se sa svojim najdražim osobama
 

Da, druženja solo imaju svoju čar, ali vikend možete iskoristiti i za viđanje s osobama koje niste stigli vidjeti tijekom tjedna. Organizirajte kave, druženja, igre, mini putovanja, gledanje filmova ili neku posve novu aktivnost samo za vas. Nadoknadite zajedničko vrijeme i ispunite svoj dan posebnim druženjima koji će uljepšati pripremu za radni tjedan.

 

Uživajte u odličnoj hrani
 

Vikend je i idealno vrijeme za razmaziti se slasticama i ukusnim jelima koja možete pripraviti u udobnosti svog doma. Uz samostalnu pripremu možete se počastiti večerom u dobrom restoranu ili naručiti dostavu za ultimativno vikend druženje. Dobra hrana, društvo i aktivnosti ispunit će svaki vikend lijepim uspomenama i brzo odagnati stres.

 

***
Naslovna fotografija: @juliaberolzheimer

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno