Vienna osiguranje nosilac je titule 'Najbolji osiguravatelj života u BiH'. Njihovi klijenti podijelili su svoje dojmove.

POSAO & ŽIVOT
4.9.2020.

Ova godina donijela nam je brojne izazove, kako privatno, tako i poslovno, zbog čega su mnogi dodatnu pozornost usmjerili na svoje zdravlje, ali i osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na našu dob ili posao kojim se bavimo, naša sigurnost treba biti na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada kupujemo osiguranje, troškove potencijalnog gubitka prenosimo na osiguravajuće kuće, što nam pomaže kreirati (financijsku ili zdravstvenu) sigurnost kada je to najpotrebnije.

Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u životnom osiguranju u BiH te je najnagrađivanije društvo za osiguranje u BiH u posljednjih nekoliko godina. Također je i članica Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25 000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Europi.

Vienna osiguranje menadžment 

U posljednjih nekoliko dana osiguranici Vienna osiguranja VIG u medijima dijele svoja iskustva s njihovim životnim i zdravstvenim osiguranjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vienna osiguranje VIG (@viennaosiguranje) on

Izvršnu direktoricu Vienna osiguranja VIG, Mersihu Korjenić, pitali smo više detalja o tome kako je započela cijela kampanja.

Mersiha Korjenić

„Vienna osiguranje d.d. VIG tržišni je lider u životnom osiguranju u BiH. U našem dosadašnjem poslovanju smo isplatili preko 16 hiljada odštetnih zahtjeva odnosno preko 58 miliona KM. Najveći dio ovih sredstava je podrazumijevao podršku našim osiguranicima i njihovim porodicama u prevladavanju izazovnih životnih situacija. Muamer, Bojan i Marijana su samo neki od naših zadovoljnih osiguranika te koristim priliku da im se zahvalim što su svoja iskustva podijelili sa svima nama.”, istaknula je Mersiha.

Trenutna pandemija koronavirusa ima veliki uticaj na živote i zdravlje građana, a Mersiha nam je otkrila i kako Vienna osiguranje VIG podržava svoje osiguranike u ovim okolnostima.
Koristi životnog i zdravstvenog osiguranja najviše dolaze do izražaja u situacijama kao što je ova. Naime, kada je narušeno zdravlje ili život, a redovna primanja se smanje ili izostanu, nema druge alternative osim ušteđevine (ko je ima!) ili police osiguranja. Pored podrške u smislu isplata po nastanku osiguranih slučajeva, naša podrška u pandemiji podrazumijeva i odgode plaćanja premije kod ugroženih kategorija osiguranika, odobravanja moratorija zajednički s našim banko partnerima za kredite sa ugovorenim osiguranjem, omogućavanja ugovaranja novih ili izmjena postojećih ugovora o osiguranju bez potrebe fzičkog kontakta i dr. Pored toga, samostalno kao i u saradnji sa strukovnim udruženjima u BiH smo donirali potrebnu medicinsku i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama u zemlji.

Na kraju, Mersiha nam je otkrila i koliko građani u BiH, ali i kompanije imaju razvijenu svijest o potrebi i značaju osiguranja.
„Nedovoljno razvijena svijest o svrsishodnosti i značaju osiguranja, naročito životnih, rezultira u činjenici da životna osiguranja predstavljaju oko 20% ukupnog osiguravateljnog tržišta zemlje. Poređenja radi, isto toliko otpada i na kasko osiguranja vozila od autoodgovornosti. Vjerujem da će, ako ništa, onda trenutna zdravstvena i finansijska situacija potvrditi da je naš život važniji od “života” naših vozila te da sebe i svoje najmilije trebamo pravovremeno zaštititi od rizika današnjice.“
Više detalja o Vienna osiguranja VIG saznajte klikom ovdje.

POSAO & ŽIVOT , 4.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike