Vaza za cvijeće od papira? Genijalna ideja za vazu koju lako možete kreirati i sami. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vaza za cvijeće od papira? Genijalna ideja za vazu koju lako možete kreirati i sami.

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
19.4.2024.

Znamo da svi volite kreativne ideje koje možete i sami napraviti doma i unijeti osvježenje u interijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na Instagram profilu @vlada_ljuba, ovaj put smo vidjeli genijalnu ideju za vaze od papira, a da biste ju i sami imali već danas, dovoljno je samo nekoliko elemenata i malo kreativnosti.
Za početak, potreban vam je tanki karton (nešto poput hamer papira) na kojem ćete raznim flomasterima ili bojama po želji, iscrtati razne varijante vaza za cvijeće. Prepustite se mašti i kreirajte različite oblike, ukrase i nijanse. Nakon što ste iscrtali željeni oblik, isti oblik precrtajte i na drugi komad papira. Oba komada papira izrežite prema konturama nacrtane vaze i zalijepite rubove papira zajedno.

Sada kada imate oblik kartona koji podsjeća na vazu, potražite omiljeno cvijeće i dodajte ga u jednostavnu vazu s vodom, a potom ju prekrijte „vazom“ koju ste sami kreirali. Efekt je zaista poseban i bit će pravi statement komad u vašem interijeru, a osim toga, rasplamsat će vašu kreativnost i donijeti zaigranost u svakodnevicu.


U videu pogledajte kako su to napravili @vlada_ljuba

 

* * *
Naslovna fotografija: @vlada_ljuba
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno