Vanya Panayotova nova je generalna direktorica tvrtke L'Oréal za Adria-Balkan tržišta

MODNE VIJESTI
27.2.2020.

Vanya Panayotova imenovana je novom generalnom direktoricom tvrtke L'Oréal u Hrvatskoj i tu će ulogu preuzeti početkom trećeg mjeseca ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Hrvatske, Panayotova će još biti zadužena za 8 tržišta u Adria-Balkan regiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

L'Oréal Adria-Balkan izravno upravlja s 22 robne marke tvrtke L'Oréal (L'Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, Essie, NYX Professional Makeup, Mixa, L'Oréal Professionel, Kérastase, Matrix, Biolage, Redken, Decléor, Carita, Vichy, La Roche-Posay, CeraVe, Lancôme, Yves Saint Laurent, Giorgio Armani, Kiehl’s, Biotherm, Urban Decay), nudeći široki raspon proizvoda u kategorijama njege kože, njege kose, boja za kosu, dekorativne kozmetike i parfema putem svih prodajnih kanala diljem regije. 

Na toj funkciji zamijenit će Brigitte Streller, koja će preuzeti nove odgovornosti u Grupi L'Oréal, nakon 15 godina vođenja istoimenih tržišta.

Vanya Panayotova trenutačno je generalna direktorica tvrtke L'Oréal u Rumunjskoj i njezine će se odgovornosti sada proširiti i na tržišta Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.

Vanya ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje iskustvo rada u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vodstvu međunarodnih tvrtki i velikih trgovačkih društava. Započela je svoju karijeru u tvrtki Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gdje je napredovala radeći na tržištima istočne Europe, Afrike i Bliskog istoka. U Rumunjsku je došla 2017. kao generalna direktorica hrvatske tvrtke Orbico, a 2018. pridružila se Grupi L'Oréal na poziciji generalne direktorice za Rumunjsku. Kao uspješna liderica s obilnim znanjem o državama regije Adrije i Balkana, Vanya će povezati uspješnost obje podružnice kako bi postigla kontinuiran i ubrzan rast tržišnog udjela u svim državama za koje je sada zadužena. 

Vanya Panayotova je o novoj ulozi prokomentirala: „Doista sam uzbuđena zbog zajedničke budućnosti s L'Oréalom Adria-Balkan i sretna sam što mi je dodijeljeno vodstvo ovog izvrsnog, vrlo motiviranog tima. Radujem se našem zajedničkom doprinosu misiji kompanije - pružanju ljepote svima diljem ove regije”.

Brigitte Streller nastavit će svoju uspješnu karijeru kao generalna direktorica L'Oreala za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana generalnom direktoricom za tržišta Balkana 2004., potom i tržišta Adrie 2010. te s izravnom odgovornošću za stvaranje podružnica tvrtke L'Oréal u Srbiji i Bugarskoj, Brigitte je uspješno vodila skupinu tržišta Adria-Balkan, čime se L'Oréal pozicionirao kao jedna od vodećih tvrtki u industriji ljepote u ovoj regiji. 

MODNE VIJESTI , 27.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike