Uzorci interijeru daju karakter i dinamičnost. Evo kako ih unijeti u dom. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uzorci interijeru daju karakter i dinamičnost. Evo kako ih unijeti u dom.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
5.1.2024.

Uzorci igraju glavnu ulogu kada je u pitanju transformacija nekog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bez obzira na koji način i u kojim bojama unosite uzorke u interijer, oni će donijeti karakter i vizualno primamljive trenutke u svaki dom. Od klasičnih stilova i jednostavnih uzoraka poput pepita ili prugica, do onih koji prikazuju čitav jedan svijet poput šume s mnoštvom ptica, bezbroj je varijanti uz koje možete izraziti svoju estetiku.

 Možda volite boje pa ćete objeručke prihvatiti trend šarenih uzoraka u boji koji se međusobno nadopunjavaju i fluidno isprepliću kroz prostor. S druge strane, možda volite klasiku, neutralne i akromatske tonove te s uzorcima samo želite unijeti malo dinamike u prostor. Koji god od ovih scenarija vas najbolje opisuje, u ovom ćete tekstu moći pronaći način kako unijeti uzorke u vaš dom, a koji se pri tome neće kositi s vašim osobnim stilom.

 Klasična elegancija

Odiše li vaš dom elegancijom i minimalizmom? Još niste prihvatili maksimalizam koji se ističe kao jedan od važnijih trendova u interijerima za 2024. godinu? Razumijemo da je ljepota u oku promatrača i da vaše oči još uvijek preferiraju par neutralnih nijansi koje se provlače kroz interijer. Stoga, da biste unijeli tek dašak dinamike i vaše jedinstvene osobnosti, predlažemo da birate sitne detalje koje uvijek s lakoćom možete zamijeniti.

Ako kao kulisa posluže sofa, zidovi i krupni namještaj u neutralnim tonovima poput bijele, smeđe, krem pa čak i neke intenzivnije nijanse kao što je royal plava, par detalja u boji napravit će veliku razliku u interijeru. Birajte jastuke i tepihe s uzorcima koje će pratiti šarene slike na zidu i povezati sve te detalje u jednu kohezivnu priču.

 Eklektična fuzija uzoraka

Kada u prostoru kombinirate više različitih uzoraka u upečatljivim bojama, možete kreirati predivan kreativni „kaos“. Riječ kaos u ovom kontekstu gledamo kao na nešto pozitivno jer će kombinacija različitih boja i uzoraka unijeti snažnu dinamiku i poslužiti kao pravi statement detalj u interijeru.

Šarenim zidnim tapetama suprotstavite upečatljiv mramor sa šarama ili jednako šarene tekstile u domu. Ovakve vibrantne boje i uzorci će kreirati interijer koji se pamti i koji u prostor unosi vaš zaigrani, unikatni karakter.

 Akromatska sofisticiranost

Volite uzorke, ali ne i boje? Kombinacija akromatskih tonova crne, bijele i sive jednako će prostoru dati na osobnosti kao i mnoštvo boja. Možete birati da u jednostavan i neutralan interijer unesete samo jedan upečatljiv komad namještaja koji će biti zvijezda interijera, a možete kombinirati i više različitih uzoraka u istim tonovima koji će stvoriti dramatičan prostor koji se vizualno „kreće“ oko vas.

 

* * *
Naslovna fotografija: @nuance.interiors

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno