3 stvari na koje treba paziti prilikom umivanja lica

BEAUTY SAVJETI
21.9.2019.

Umivanje lica važan je dio naše beauty rutine, kako jutarnje tako i večernje. Kako biste u potpunosti skinuli makeup koji ste nosili kroz dan te lice očistili od bakterija, važno je da redovito i temeljito čistimo lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iako se ovaj korak čini jako jednostavan, često sitne pogreške daju konta efekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nečistoće koje ostaju na licu rezultiraju lošim tenom. Kako biste izbjegli taj scenarij, ovo su detalji na koje treba obratiti pozornost.  

ODABIR PRAVILNOG PROIZVODA

Ovisno o tipu kože, trebamo birati i gel/pjenu za čišćenje lica. Ako je vaša koža suha, više će joj odgovarati blagi, kremastiji proizvodi, dok će masnoj koži bolje odgovarati gusta struktura gela za umivanje. Birajte što prirodnije formulacije i nježno istrljajte lice, kako bi vaša koža uživala u benefitima prirodnih sastojaka. 

PRIPAZITE NA TEMPERATURU VODE I RUČNIK

Voda kojom se umivate ne bi trebala biti ni pretopla, ali ni prehladna. Hladna voda može smanjiti pore te onemogućiti izlučivanje viška sebuma, dok vrela voda može uzrokovati upale. Prije umivanja uvijek operite ruke te redovito mijenjajte ručnik za lice.

DOBRO ISPERITE GEL I KORISTITE TONIK

Ostaci gela ili pjene za umivanje mogu dodatno isušiti kožu, pa je važno da ih dobro isperete. Kako biste bili sigurni da ste to učinili, posljednji korak umivanja neka bude tonik koji će vašu kožu ostaviti čistom. 

BEAUTY SAVJETI , 21.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno