Upoznajte Umay – bh. kozmetiku koja savršeno spaja tradicionalne i moderne recepture - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Upoznajte Umay – bh. kozmetiku koja savršeno spaja tradicionalne i moderne recepture

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
10.8.2022.

Konstantno smo u potrazi za dobrim kozmetičkim proizvodima koji će odgovoriti na izazove naše kože i koji će postati neizostavan dio naše rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Možda se jedan od takvih proizvoda krije upravo u ponudi bh. kozmetike Umay koju stvaraju profesionalci različitih specijalnosti. Ujedinjujući snagu prirode i najnovijih svjetskih dostignuća spravili su nekoliko proizvoda među kojima ćete i vi naći svog favorita. Osim gotovih proizvoda, nude i opciju kreiranja kozmetičkih proizvoda sukladno potrebama kože individualnog klijenta. U razgovoru sa Umay timom saznali smo nešto više o njihovim počecima, što njihovu kozmetiku čini posebnom, kao i gdje možete pronaći njihove proizvode. Više u nastavku.

 

Možete nam za početak reći kako se javila želja za stvaranjem vlastite kozmetike?
 

Kozmetika je veoma širok pojam i obuhvata hiljade preparata i stotine kompanija koje se njom bave. Koža je naš najveći organ, a pored toga je stalno izložena okolišnim faktorima koji joj štete i dovode do njenog prijevremenog starenja, a moguće i obolijevanja. Sa godinama dolazi i do smanjenja produkcije fibrina i elastičnih vlakana u koži tako da koža postaje kruta, ispucala, formiraju se različiti nabori, mrlje i pore koje mogu biti podloga za nastanak kožnih infekcija.

Problemi s kožom zahvataju trećinu ljudske populacije i četvrti su najčešći zdravstveni problem. Veoma je čest slučaj da takvi pacijenti pokušavaju naći rješenje problema samoliječenjem i odabirom preparata dubioznih tvrdnji proizvođača.

 Svi mi smo konzumenti kozmetičkih preparata, svi u kupatilu sigurno imamo desetke proizvoda te industrije. Zakon industrije je ponuditi proizvod po što povoljnijoj cijeni tako da proizvođači često kompromituju sastojke kako bi tržištu ponudili konkurentnu cijenu. Ono što je nas ponukalo da započnemo vlastitu proizvodnju je odluka da ne pravimo kompromise u kvaliteti proizvoda već da ponudimo najbolje što se može naći u prirodi i uklopimo to u moderne formulacije koje sadrže prirodno identične aktivne tvari koje naučno dokazano djeluju na zdravlje kože, hidratiziraju je i vraćaju joj elasticitet i djeluju kao protektivna barijera kože.

Pristup koji mi imamo je da ponudimo najbolje od dva svijeta, tradicionalne i moderne recepture koje djeluju komplementarno, podržavaju se i postižu kvalitetniji i dugotrajniji rezultat.

 

Što vašu kozmetiku čini drugačijom i posebnom?
 

Umay kozmetika je domaći brend nastao iz dugogodišnje tradicije, bogatog iskustva, primjene najnovijih svjetskih dostignuća, a naše preparate za njegu kože ćete sigurno zavoljeti, kao što ih je sa ljubavlju spravljao Ttim okupljen oko primarijus dr. sci. med. Rusmira Arslanagića, kojemu medicina nije zanimanje, već životna misija.

 Kozmaceutika (medicinska kozmetika) je mnogima nepoznat termin za preparate koji imaju snažnija svojstva od kozmetike, ali nisu farmaceutski proizvodi.

Radi se o Umay kremama koji su bh. brend kozmetike koja na kozmaceutski pristup, kroz sinergiju prirode, nauke i biranih sastojaka ujedinjuje koncept ljepote i estetike. Nastao je kao familijarni i poslovni projekat struke, ujedinio je znanje, tradiciju i bogato medicinsko iskustvo. Imamo 15 proizvoda za njegu. Isti ujedinjuju najbolje iz prirode (domaće hidrolate i esencijalna ulja), birane sastojke, niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu, q 10, matrixil 3000. Kreme su ručno rađene, dermatološki testirane, vegan i cruelty free.

Tako je nastala ideja za linijom proizvoda koji su spoj medicinskih i farmaceutskih znanja i vještina i koji su uz pomoć dizajna pretvoreni u prvi kozmaceutski brend i prepoznatljiv proizvod u formi palete proizvoda za njegu kože. 'Umay zna Tvoju kožu' je zaštitni slogan kojim djeluje Umay kozmetika, domaći kozmaceutski brend nastao iz dugogodišnje tradicije, bogatog iskustva, primjene najnovijih svjetskih dostignuća, a sa fokusom na zdravlje i ljepotu kože.

 To nas je ponukalo da otvorimo svoju prvu poslovnicu Umay u Staklenom gradu. U prijatnoj atmosferi je urbana oaza i kozmetički salon u kojem možete odabrati kremu za svoj tip kože uz stručnu konsultaciju.

 

U vašem timu kreirate kozmetiku sukladno potrebama svakog individualnog klijenta. Kako to funkcionira?
 

Tim koji čini UMAY su medicinski profesionalci različitih specijalnosti, ljekari i farmaceuti. Imajući to u vidu, mi se nismo odlučili za razvoj i proizvodnju čisto prirodne kozmetike, ma kako prirodni sastojci koji čine osnovu naše kozmetike bili dobri. Mi smo se odlučili napraviti simbiozu prirode i nauke formulišući kozmeceutske preparate.

Kozmeceutski preparati imaju kozmetičke i terapeutske efekte koji imaju benefite na zdravlje i ljepotu kože. Kao i kozmetički preparati, oni se apliciraju topikalno, u formi su krema, losiona, gelova, balzama, tonika i sapuna, ali sadržavaju aktivne supstance koje utiču na funkciju ćelija u koži.

 U našoj paleti imamo 15 standardiziranih proizvoda za određene tipove kože i određene kožne probleme za koje smo procijenili da odgovaraju većini. Ali, uvijek postoje izuzeci, ljudi sa kožom koja zahtijeva individualizirani pristup i za probleme takve kože mi proizvodimo custom made preparate. Takvim osobama se uradi detaljan pregled kože, uradi se preparat prema procjeni i nakon 30 dana se obavi kontrolni pregled. Moramo imati na umu da koža osobe nije statična kategorija, stalno se mijenja i reformatira tako da individualni pristup još više dolazi do izražaja.

  

Ono na što smo posebno ponosni je individualizirani pristup svakom klijentu i pacijentu, a to je da prema stanju kože individualno činimo kreme za dato stanje i potrebu.

 

I za kraj, gdje možemo pronaći vaše proizvode?
 

Praksu obavljamo u vlastitoj ordinaciji estetskog tipa, kao i Umay kozmetičkim salonu, koji je ujedno i prodajno mjesto za iste.

***
Naslovna fotografija: Umay

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno