TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 3.7.2020.

Na adresi Splitska 21, već neko vrijeme pozornost prolaznika privlači eksterijer Knedla Cafea koji poziva na druženje.

Naime, zeleni zid i prostrana terasa samo je mali uvod u slatku oazu koja uz pomno osmišljen interijer koji potpisuje arhitektica Ivana Krilić iz Studio21, krije i primamljive i super ukusne knedle koje donose kombinaciju okusa koja će razveseliti svako nepce.

Foto: Denis Štrbo

Knedville 21 zapravo je obiteljska priča koju je pokrenula Ivana Dževlan.
Nismo mogli odoljeti da u razgovoru s dvije Ivane ne saznamo više detalja o samom uređenju i konceptu koji se krije iza cijelog projekta.

Ivana Krilić i Ivana Dževlan

Knedville 21 je jedan mali i jako zahtjevan obiteljski projekt na kojem smo predano radili pune dvije godine. Startali smo od nule...
Imali smo samo dobru ideju i dosta hrabrosti, ali ne i realnu sliku onoga što nas na tom putu čeka.
Nastao je prvenstveno iz želje da nam djeca ostanu tu...imaju posao, žive i rade.
Trudili smo se da Mostaru ponudimo jedno novo i iznenađujuće ugodno mjesto koje će rado posjećivati sve generacije.
Vođeni tom idejom u suradnji s arhitektonskim “Studiom 21 “nastao je jedan zanimljiv, razigran i profinjen interijer pun pomno biranih detalja
." - otkriva nam Ivana Dževlan na početku razgovora. 

Foto: Denis Štrbo

Iskreno, inicijalna paleta boja je bila malo drugačija. Ali u razvoju ideje, zajedno s klijenticom „nadošli“ smo na paletu koja nam najviše odgovara. Htjeli smo nešto otmjeno i profinjeno, a u isto vrijeme chick i moderno. Iz toga je i proizašao interijer koji ima dosta različitih materijala, tekstura, boja i detalja.“ - nadodaje Ivana Krilić.

Foto: Denis Štrbo

U Knedville 21 vlada topla atmosfera, prvenstveno zahvaljujući pomno biranim kombinacijama materijala te ukrasima.
„Iako u interijeru Knedvilla prevladavaju hladni tonovi, plava, zelena, siva, mint, bijela, zasigurno možemo reći da je atmosfera u interijeru topla. To možemo zahvaliti rasvjeti (visilicama sa toplim svjetlom), drvenim detaljima (pod od keramike u drvenom dekoru, dio fasade), zlatnim detaljima koji prožimaju cijeli prostor te zelenim zidovima koji daju mir i opuštaju.“ – nadodaje Ivana iz Studio21 na naš upit što smatra ključnim za postizanje tople atmosfere u interijeru.

Foto: Denis Štrbo

Brzo ćete u prostoru prepoznati tapetu brenda Studijo iz Zagreba, dok je Landscape studio Avliya iz Sarajeva zaslužan za zelene kutke u ovom cafeu.
Htjeli smo unijeti prirodu u interijer. Priroda kao i njena zelena boja, pružaju mir i opuštaju, što nam je bilo za cilj prilikom uređenja ovog interijera. Sama izrada nije trajala dugo, naravno sve ovisi ako na vrijeme izvršite narudžbu, pa u tom slučaju ne morate dugo čekati samu izradu.“ – odgovorila je Ivana na naš upit koliko je trajala sama izrada ovog upečatljivog kutka.

Foto: Denis Štrbo

Osim interijera u kojem je odmor od užurbanih obveza osiguran, za slatku pauzu moći ćete birati više od 15 različitih okusa ukusnih knedla, kao i razna topla, ali i osvježavajuća pića.
Knedla sa šljivama ,”kraljica” cijele priče je tradicionalna slastica koja nas podsjeća na bakinu kuhinju i neodoljive mirise djetinjstva.
Uz malo kreativnosti i puno truda od nje je nastala cijela paleta novih, neodoljivih i zanimljivih kombinacija koja svojim punjenjima i posipima ipak dosta odskaču od tradicionalne knedle.
Trenutno imamo petnaest slatkih okusa, koje vrijedi probati: ruby-malina, čoko-višnja, suhe smokve-ricotta, slani karamel-kikiriki, borovnica - limeta, jagoda s bosiljkom u čokoladi, bijela čokolada s brusnicom i kokosom, Ferrero... samo je dio punjenja koji sami pravimo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Knedville 21 - Knedla Cafe (@knedville21) on

U svojim proizvodima koristimo nekoliko vrsta najbolje belgijske čokolade. 
Posipi su isključivo prirodne boje dobivene od dehidriranog voća, čajeva, biskvita i orašastih plodova. 
Trenutno ideja za nove okuse ne nedostaje. Ponuda će vremenom biti proširena i na neke nove okuse i slane knedle, ali ne želimo žuriti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Knedville 21 - Knedla Cafe (@knedville21) on

Nadamo se da ćete u Knedvillu 21, prvom conceptu specijaliziranom za proizvodnju domaćih knedla u Mostaru, pronaći kutak za sebe i da vas nećemo iznevjeriti." - nadodaje Ivana Dževlan.

Ne sumnjamo da će ova slatka oaza brzo ukrasti vaše simpatije i postati jedno od omiljenih mjesta za slatki predah u gradu.

Foto: Anamarija Bilić


Bonjour

U Sarajevu se sprema jedna od najbajkovitijih prazničnih večera: Da li ste rezervisali mjesto?

TEKST: Bonjour.ba - PR

U Sarajevu se sprema jedna od najbajkovitijih prazničnih večera: Da li ste rezervisali mjesto? U Sarajevu se sprema jedna od najbajkovitijih prazničnih večera: Da li ste rezervisali mjesto?

Smješten u samom srcu Sarajeva, Hotel Europe već više od jednog stoljeća predstavlja simbol elegancije, vrhunske usluge i bezvremenskog šarma
 

hotel-europe-praznicna-vecera-8-bonjour-ba


Njegov prepoznatljivi spoj historijskog naslijeđa i modernog luksuza čini ga jednim od najposebnijih prostora u gradu, mjestom gdje se tradicija susreće s savremenim komforom, a svaki detalj odiše pažnjom i stilom.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-3-bonjour-ba

hotel-europe-praznicna-vecera-7-bonjour-ba


Posebno mjesto u ponudi Hotela Europe zauzima njegova gastro tradicija. Kroz godine, hotel je postao sinonim za posebno kulinarsko iskustvo u kojem se kreativnost, kvaliteta i autentični okusi stapaju u meni koji zadovoljava i najzahtjevnije goste. Svako jelo kreira se s pažljivo biranim sastojcima, a kuhinja teži savršenom balansu – od laganih mediteranskih tonova do bogatih, punih nordijskih okusa.

Upravo u tom duhu Hotel Europe i ove godine otvara vrata svog Atriuma i poziva na tradicionalnu Prazničnu Večeru, koja će 26. decembra pretvoriti večer u nezaboravno kulinarsko i muzičko iskustvo.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-30-bonjour-ba


Šta vas očekuje?


26.12.2025. u 20:00h u ambijentu koji spaja toplinu praznične sezone i eleganciju atrijuma, gosti će uživati uz live jazz muziku u izvedbi saksofoniste i DJ-a Borisa Bomoštara koja će dodatno naglasiti atmosferu blagdanske čarolije.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-2-bonjour-ba

hotel-europe-praznicna-vecera-9-bonjour-ba


Ovogodišnja večera donosi izbor između dva kreirana menija, svaki u pet pažljivo osmišljenih slijedova:

Moderni Mediteran: Riblji meni

Za ljubitelje svježine, morskih okusa i lagane mediteranske elegancije.

- Amuse: Pohana sirna kuglica s borovnicom i timijanom

- Predjelo: Crudo od brancina

- Toplo predjelo: Ravioli ricotta–špinat, kadulja & limun

- Glavno jelo: Losos s koricom od pistacija, salata od komorača i naranče

- Desert: Kuhana kruška u vinu sa sladoledom
 

hotel-europe-praznicna-vecera-4-bonjour-ba


Nordijski Ugođaj: Mesni meni

Za one koji preferiraju zemljane tonove, toplinu arome i bogatstvo nordijske kuhinje.

- Amuse: Pohana sirna kuglica punjena suhom smokvom i ružmarinom

- Predjelo: Cvekla tri teksture s orasima

- Toplo predjelo: Krem juha od celera i jabuke

- Glavno jelo: Sporopečena teleća potrbušina s pireom od peršina i prokulicama s lješnjacima

- Desert: Kolač od badema i kruške


hotel-europe-praznicna-vecera-5-bonjour-ba


Dodatna praznična iznenađenja    
 

Praznični ambijent bit će upotpunjen posebnom dekoracijom, a svaki gost će dobiti i mali poklon kao pažljivo odabran znak zahvalnosti i topline.
 

hotel-europe-praznicna-vecera-11-bonjour-ba

hotel-europe-praznicna-vecera-6-bonjour-ba


Za dodatni praznični ugođaj, pripremili su i poseban photo-corner - elegantno dekorisan jelkom, toplim novogodišnjim detaljima, te ogledalom - savršen za fotografije koje će zauvijek čuvati uspomenu na ovu večer.  
 

hotel-europe-praznicna-vecera-1-bonjour-ba-1
 

Kako rezervisati?


Cijena je 80 KM po osobi, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta: [email protected].
+387 33 580 573, +387 33 580 400.

Praznici su vrijeme zajedništva, uživanja i stvaranja uspomena, a Hotel Europe, kao jedan od simbola sarajevske tradicije i gostoljubivosti, savršeno je mjesto za to.

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!